Ons team versterken? 

Wij zijn met De Chartreuse regelmatig op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. Heb je interesse om ons team te versterken, stuur dan je sollicitatiebrief op naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij contacteren u! Er zijn twee voltijdse stageplekken in de psychologie mogelijk per jaar. Stel je gerust kandidaat voor schooljaar 2022-2023.

Vacante betrekkingen

 
1 (kinder- en jeugd) psychiater ,  3 voltijds psycholoog/psychotherapeut, 1 logopedist, 1 seksuoloog, 1 voltijds kinesist

Sportcoaches - Inspanningsfysiologen & Diëtist

Kris Vromans

Meer info

Zaakvoerder en oprichter van De Chartreuse. Kris studeerde af als Licentiaat in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met als specialisatie training en coaching (KU Leuven, 2007) en vervolledigde het postgraduaat Sportmanagement (VUB). Wegens zijn passie voor het wielrennen specialiseerde hij zich verder in het wielrennen (Trainer A) en in de triatlon (Trainer B). Kris  is werkzaam als trainer in het IWI-project (Junior Talent Team België). Daarnaast coördineert en verzorgt hij fietstrainingen en sportkampen in de Vlaamse Wielerschool te Leuven en is examinator voor Cycling Vlaanderen. Hij is tevens leraar wielrennen in het K.A. Redingenhof optie Wielrennen en is docent bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) voor de opleidingen initiator en trainer B zowel in het wielrennen als in de triatlon. Zijn benadering en trainingsaanpak is zeer breed gekaderd en afgestemd op maat van de atleet via een individuele ontwikkelingslijn.

Kris staat in voor de individuele training en coaching van atleten. Hij verzorgt ook inspanningstesten, de bespreking en opvolging hiervan.

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0497802112

Matteo Déom
Matteo Déom

Meer info

Matteo studeerde af als Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, waarbinnen hij koos voor een major in de inspanningsfysiologie. Hij was tijdens deze studies al erg geboeid door voeding waardoor een Bachelor in de voeding- en dieetleer (UCLL) ook heel logisch volgde. De opleiding bood hem de kans een ruime achtergrond te verwerven in de diverse takken van zijn werkveld. Na het volbrengen van zijn klinische- en keuzestage rond voeding in Oostenrijk voelde hij zich gesterkt om met een vernieuwende blik naar voedingspatronen en noden te kijken.

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen helpen met het bereiken van hun doel: dat geeft hem voldoening. Via gezonde voeding en op een haalbare manier afvallen of bijkomen staat bij Matteo centraal. Maar niet enkel mensen met over- of ondergewicht kunnen bij hem terecht, ook voor de volgende aandoeningen bent u bij hem aan het juiste adres:Diabetes en zwangerschapsdiabetes, Hart- en vaatziekten (te hoge bloeddruk en cholesterol), Osteoporose, Voedselintoleranties (lactose-, fructose-, histamine- en glutenintolerantie), voedingsallergieën,  Maag- en darmproblemen (reflux, constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, dieet na bariatrische chirurgie), Nierproblemen, Kauw- en slikproblemen, ondervoeding/ondergewicht,  Peuter- , kleuter-, en kindervoeding (ook intoleranties en allergieën), obesitas en dementie.

Indien je wenst om persoonlijk begeleid te worden en de fysieke component in je dagelijks leven in te bouwen, biedt Matteo ook aangepast personale training aan uw voorkeur.

  

Contact

Beschikbaar na afspraak

woensdag  17u - 22u
vrijdag        9u - 12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Kinesitherapie 


Nele de Breucker Kinesist 
Nele de Breucker

Meer info

Nele studeerde af als Licentiate in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als optie Musculoskeletale Therapie (KU Leuven, 2005). Nadien vervolledigde ze een Master na Master in de Sportkinesitherapie (VUB). De bijkomende tweejarige opleiding manuele therapie en easytapingcursus geven haar heel wat handvatten en mogelijkheden bij begeleiding van cliënten. Ze heeft reeds een brede ervaring kunnen opdoen als zelfstandig kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de VTV Tennisschool te Wilrijk, topsportschool tafeltennis te Leuven en was ze kinesitherapeute en EHBO- verantwoordelijke tijdens de Olympische spelen te Londen 2012 en te Rio 2016. Nele heeft ook meer dan 6 jaar ervaring opgedaan als sportkinesiste van voetbalploeg SK Londerzeel (3de en 4de nationale afdeling).  Naast De Chartreuse werkt ze deeltijds in het Koninklijk Instituut Woluwe waar ze instaat voor de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen en jongeren met gehoor-, taal- of gezichtsproblemen, psychosociale problemen en met autismespectrumstoornissen. Ze woont regelmatig congressen en bijscholingen bij ter ondersteuning van haar werk.

Nele neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen op. Je kunt bij haar terecht voor manuele therapie, screening en psychomotoriek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

maandag 18u-22u
woensdag 17u-22u
donderdag 9u-12u
vrijdag 9u-12u  en 15u-19u30

contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Tom Wijgaerts verkleind
TOM WIJGAERTS

Meer info

Tom sluit aan bij het team als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met optie sportkinesitherapie (KU Leuven). Om zijn kennis en kunde uit te breiden behaalde hij het postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie, aan de KU Leuven. Hij is zeer gemotiveerd en ziet zijn werk en kennisuitbreiding als een continue uitdaging. Hij heeft cursussen gevolgd voor sporttaping en Complex Core alsook dry needling. Wegens zijn passie voor sport heeft hij zich verdiept in de sportkinesitherapie. Hierdoor heeft hij kennis van zaken over het herkennen en behandelen van veel voorkomende sportblessures, sportieve begeleiding van atleten en recreatieve sporters via het opstellen van oefenschema’s en blessurepreventie op primair, secundair en tertiair vlak.

Tom neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van jongeren en volwassenen op. Je kan bij hem terecht voor manuele therapie, oefentherapie, sporttaping, sportieve begeleiding en blessurepreventie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot
Maandag 8u 12u30   13u 21u
Dinsdag 8u 12u30   13u 21u
Woensdag 8u30 15u   / /
Donderdag variabel
Vrijdag variabel

 Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Eveline BUEDTS
Eveline, kinesist, ademtherapie, ademhalingstherapie

Meer info

Eveline vervoegt ons team als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in Musculoskeletale Revalidatie en Respiratoire Revalidatie. Eveline deed ervaring op in zelfstandige praktijken (Muscoloskeletale Revalidatie) evenals in ziekenhuizen en Revalidatiecentra. Ze verzorgde in deze laatste Locomotorische revalidatie (H.H. Tienen), Inwendige revalidatie (H.H. Leuven), Respiratoire Revalidatie (Revalidatiecentrum Pulderbos) en Inwendige revalidatie (Imelda Ziekenhuis Bonheiden).  Afgelopen jaar (2020-2021) was ze tevens deeltijds werkzaam in WZC De Wyngaert waar ze een divers takenpakket uitoefende. Naast de Chartreuse werkt ze als kinesiste bij een voetbalploeg, geeft ze turntrainingen aan kinderen en is ze tevens nog werkzaam in een andere zelfstandige praktijk.

Mensen kunnen helpen door op een actieve manier hun lichaam te leren kennen, hun bewegings- en ademhalingspatronen te optimaliseren of door een combinatie van manuele therapie en actieve revalidatie een patiënt opnieuw te laten functioneren in onze samenleving zijn voor Eveline de mooiste aspecten binnen kinesitherapie.

Je kan bij Eveline terecht voor uiteenlopende klachten. Ze neemt naast de algemene kinesitherapie ook Respiratoire Revalidatie en Ademhalingstherapie op, al dan niet in samenwerking met de psycholoog/psychotherapeut.

Een open ademhaling geeft snel positieve effecten en helpt ondersteunend in de behandeling van vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratiestoornissen, angsten en hyperventilatie, vasthouden vs. loslaten van gevoelens enzovoort. In het algemeen verbetert het dus de levenskwaliteit.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 12u 21u
Donderdag 15u 21u

 Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Psychologen - therapeuten

Natasja Teunis Psycholoog Therapeut
Natasja Teunis - KINDeren/jongeren/volwassenen

Meer info

Natasja (°1987) is praktijkcoördinator binnen de Chartreuse. Ze werkt tevens  als psychologe/psychotherapeute in de praktijk. Ze vindt continue bijscholing erg belangrijk en volgde volgende opleidingen:

  • Master in de Psychologie, spec. Schoolpsychologie (KU Leuven, 2010)
  • Master in de Psychologie, spec. Klinische psychologie, optie kinderen en jongeren (KU Leuven,2010-2011, creditcontract)
  • Specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen (KU Leuven+CVO, 2011)
  • Postgraduaat integratieve therapie (Universiteit Antwerpen, 2011-2014 en 2017-2019)
  • Msc Klinische Psychologie, specialisatie levensloopsychologie (VUB, 2015)
  • Basisopleiding Psychodynamische Psychotherapie (2014-2015)
  • Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapie (2015)
  • Counseling in existentiëel welzijn (KU Leuven, 2016-2017)

Ze heeft ervaring in zowel schoolse als klinische settings. Begeleiding en diagnostiek van kinderen en jongeren en met leer- en/of ontwikkelingsnoden, begeleiding van personen met emotionele problemen, traumatische ervaringen, sociale problemen enz.. is haar niet vreemd. Naast De Chartreuse is Natasja momenteel op dinsdagvoormiddag werkzaam als eerstelijnspsychologe en psychotherapeute bij huisartsenpraktijk Tweewaters.

Natasja verzorgt binnen het team de diagnostiek, psychologische begeleiding en therapie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ze hanteert hierbij speltherapie, gesprekstherapie en/of cognitieve gedragstherapie naargelang de noden. Daarnaast organiseert ze ook groepstrainingen rond rouw, assertiviteit en sociale vaardigheden, echtscheiding e.a.. 
Natasja is als eerstelijnspsycholoog verbonden aan netwerk Diletti en GG-JeugdNET Yuneco. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen. 

 

Contact

teunis.naThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

0479 40 93 15

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 9u 15u   19u 22u
Woensdag 9u 11u30   12u 16u
Donderdag 9u 15u   / /
Vrijdag 9u 13u   / /
 Kimberly
KIMBERLY JONES - jongeren/volwassenen

Meer info

Kimberly (°1993) vervoegt ons team als klinisch psycholoog (KU Leuven). Ze heeft doorheen de jaren ervaring opgedaan als leefgroepbegeleider en psycholoog bij volwassenen met  ernstige psychiatrische moeilijkheden op verschillende residentiële afdelingen binnen het UPC KU Leuven. Hier werkte Kimberly individueel alsook in groep. Verder heeft Kimberly psychologische begeleidingen verzorgd binnen  ambulante settings  (multidisciplinair werken rond hyperventilatie, stressgerelateerde aandoeningen en medisch onverklaarde lichamelijke klachten). Ze heeft ook ervaring kunnen opbouwen in het werken met jongeren, dit binnen een dagtherapeutische setting (UPC KU Leuven), alsook binnen het studiebegeleidingsbureau Rebus (hulp bij studiemethodiek en faalangst). Kimberly helpt je graag verder met verschillende thema’s waar je mogelijks op vastloopt (depressie, omgaan met zelfmoordgedachten of -wens, burn-out, angstproblematieken, sociale problemen, persoonlijkheidsproblematieken, verwerken van verlies of trauma, belevingskant van diverse problematieken, emotieregulatie, zingevingsvragen, …). Zij gelooft hierbij sterk in het cliëntgerichte experiëntiële gedachtegoed, en steunt aanvullend op schematherapeutische concepten en EMDR.

Kimberly maakt wat betreft een therapeutische begeleiding graag de vergelijking met een vierhandig pianospel. Er is een melodie die door een persoon wordt gespeeld en de begeleiding die door iemand anders wordt verzorgd. Zo kijkt Kimberly naar een cliënt en diens therapeut. De cliënt bepaalt de melodie, de therapeut dient als ondersteuner voor deze melodie. Het hier en nu contact tussen deze twee spelers kan je meenemen in een verhaal met een heuse geschiedenis, net zoals een prachtig muziekstuk dat ook kan. Je kan het vorm geven zoals je wil, zoals je vingers pianotoetsen kunnen bespelen. Maar het zal enkel ‘goed’ klinken wanneer de melodie en begeleiding samenwerken en hun tijd nemen voor de inleiding van een verhaal, het middenstuk, en het slot.

Je kan bij Kimberly terecht (in het Nederlands en Engels) voor individuele psychologische begeleiding, psycho-educatie en psychodiagnostiek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dinsdag 13u-21u30

Woensdag 8u-13u

Donderdag 13u-21u30

Vrijdag 8u-16u20

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leen Tordeurs 
Leen Tordeurs - Kinderen/jongeren/volwassenen

Meer info

Leen (°1995) vervoegt ons team als klinisch psychologe (VUB) voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Ze deed als klinisch psychologe ervaring op in AZ Ukkel en AZ Asse waar ze instond voor begeleiding bij uiteenlopende moeilijkheden (angst, stemming, psychose, verslaving), dit zowel op individueel als groepsniveau. Daarnaast werkte ze als onderzoeksmedewerker waarbinnen ze haar kennis kon verruimen. Vanuit een verdergaande interesse rondde ze een bijkomende basisopleiding in traumawerk af, een meer lichaamsgerichte benadering die ondersteunend kan werken bij weerstand en blokkades.  Daarnaast gelooft Leen ook in de kracht van creatie en muziek. Momenteel volgt Leen daarom een opleiding creatieve therapie, waarbinnen aandacht is voor diverse vormen van non-verbale expressie zoals dans, drama, muziek en beeldende kunst. 

Leen haar ultieme voldoening is de (her)ontdekking naar de kracht van het leven en de mentale ondersteuning van mensen. Leen werkt vanuit biologisch, cognitief, ontwikkelingsgericht en eclectisch therapeutisch perspectief.  Invloeden van de creatieve en lichaamsgerichte therapie zetten haar therapie kracht bij en maken communicatie en verwerking soms makkelijker. 

Je kan bij Leen terecht als kind, jongere en volwassene voor psycho-educatie en individuele begeleiding.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Maandag 18u-22u

Woensdag 8u-13u

Donderdag 8u-13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Erik Ceunen
ERIK CEUNEN - jongeren/volwassenen

Meer info

*Note: As an expat or foreign student, you can go to Erik for consultation, counseling and therapy in the English language!

Erik (ᵒ1983) is werkzaam binnen ons team als jongeren- en volwassenenpsycholoog. Hij behaalde een Master in de Neuropsychologie (Universiteit Maastricht) en heeft een doctoraat afgerond in de gezondheidspsychologie (KU Leuven). Als voormalig onderzoeker met publicaties in internationale wetenschappelijke vaktijdschriften heeft Erik een grote kennis van angsten, lichamelijke gewaarwordingen, de rol van ademhaling en lichaamshouding op welzijn, en de rol van vroegere ervaringen bij het ontstaan van angsten en medisch onverklaarbare klachten. Dankzij zijn ervaring als wetenschapper en zijn opleiding in China als tai chi en qigong instructeur, baseert hij zijn begeleiding op een mengeling van wetenschappelijk onderbouwde bevindingen en eeuwenoude Oosterse tradities, waaronder ook mindfulness.

Voor therapie en counseling gaat Erik uit van de integratieve aanpak . Hierbij worden aanpakken vanuit meerdere therapiestromingen gehanteerd en afgestemd op uw doelen, opvattingen en waarden. Erik is van nature ondersteunend, begripvol, empatisch, luistert onbevooroordeeld en gelooft in verandering. Momenteel is Erik bezig aan een postgraduaat Counseling in Existentieel Welzijn. Eenmaal deze opleiding afgerond is, plant hij zich verder te verdiepen in gedragscounseling, en ook nog Gottman Koppels Counseling. De laatste is één van ’s werelds bekendste wetenschappelijk onderbouwde relatiecounseling methodes. In 2019 heeft hij tevens een maandlange, voltijdse dating coaching opleiding gevolgd in de Verenigde Staten.

Je kan als jongere (14+) of volwassene terecht bij Erik terecht voor diagnostiek, psycho- educatie, individuele psychologische begeleiding, en counseling. Specifiek omvat dit o.a. begeleiding bij stress-gerelateerde klachten, spanningshoofdpijn, burn-out, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, zelfvertrouwen, het doorbreken van eenzaamheid, angst gerelateerde problemen (perfectionisme, faalangst, compulsies, ruminatie, specifieke fobieën, paniekaanvallen en hyperventilatieklachten), chronische medische aandoeningen (o.a. bij pijnklachten, tinnitus, medisch onverklaarbare aandoeningen, fibromyalgie, prikkelbare darmsyndroom, chronische vermoeidheid, e.d.), existentiële vragen, en behoefte aan verandering of juist stabiliteit. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Vrijdag 17u30  21u30
Zaterdag 8u30 13u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Isaline Feyaerts 
ISALINE FEYAERTS - JONgeren/volwassenen

Meer info

Isaline (°1998) neemt binnen De Chartreuse begeleiding van jongeren (16+) en volwassenen op zich. Ze studeert af als Master in de klinische psychologie optie volwassenen en ouderen (KULeuven). Met ervaring binnen het AZ van Tienen kreeg ze zowel individuele begeleiding als psychodiagnostiek in haar vingers. Isaline maakte reeds deel uit van het pijnteam, het psychologisch liaisontema en de geheugenkliniek. Ook werkte ze even op de dienst Studentenbegeleiding van de PXL Hogeschool.  Naast De Chartreuse schoolt Isaline zich verder bij via een bijkomend Masterprogramma. 

Isaline staat in voor jongeren en volwassenen met depressieve klachten, spanning/angstklachten, omgaan met pijn/fysieke klachten/revalidatie. Ook mensen met faalangst of moeilijkheden met zelfvertrouwen kunnen bij haar terecht. Ze tracht kortdurend en veerkrachtverhogend te werk te gaan.  Vanuit haar stage-ervaring ligt ook dementie en het omgaan hiermee haar nauw aan het hart. 

Je kan bij Isaline terecht voor diagnostiek, psycho-educatie en individuele psychologische begeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 13u
Dinsdag 8u 13u
Donderdag 8u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KristienSite 
kristien Mispelters - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Kristien (°1977) maakt deel uit van ons team als psychologe voor volwassenen. Ze behaalde haar licenciaatsdiploma in de klinische psychologie aan de KULeuven en volgde bijkomend het seminarie voor het begeleiden van zieken bij professor Manu Keirse. Daarnaast bekwaamde ze zich tijdens de licentiaatsopleiding Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Ze vervolledigde tevens een opleiding in Acceptance and Commitment Therapy.

Opvang en begeleiding van mensen in moeilijke omstandigheden heeft haar altijd sterk geïnteresseerd, vandaar dat ze hier ook diverse opleidingen voor volgde bij het Rode Kruis waar ze al meer dan 20 jaar actief is. Ze doet er onder meer aan (crisis)opvang en begeleiding en daarnaast staat Kristien ook in voor opleidingen rond veerkracht, omgaan met schokkende gebeurtenissen en anderen helpen om te gaan met moeilijke gebeurtenissen. Helpen bij rouw- en verlieservaringen ligt Kristien nauw aan het hart. Ze heeft hierin jarenlang ervaring opgebouwd, steeds ondersteund door bijscholingen en studiedagen. 

Voor ze bij ons team kwam, heeft Kristien naast het individueel begeleiden van jongeren en volwassenen ook aan groepsbegeleiding en psycho-educatie gedaan. Ze heeft tevens een tijdje gewerkt in een ziekenhuis en met bejaarden. Daarnaast heeft ze ook ervaring in het begeleiden van personen met een handicap.

Je kan bij Kristien onder meer terecht voor individuele begeleiding, relatie/koppeltherapie, diagnostiek en psycho-educatie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 8u 13u   18u 22u
Donderdag 8u 13u   17u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 severinecauwenbergh
Severine Cauwenbergh - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Severine (°1984) maakt deel uit van ons team als psychologisch consulent en gestalttherapeut i.o. waarbij ze de uitgaat van de ervaring van de cliënt in wisselwerking met zijn omgeving. Severine zette haar eerste stappen binnen het psychologisch landschap in de kinderpsychiatrie om nadien ook in een dienst gerontopsychiatrie haar kennis en kunde te verruimen. Naast de zorgsector, heeft zo tevens bij diverse bedrijven gewerkt waar ze uiteenlopende taken vervulde (recruitement, relatiebeheer, coaching, coördinatie, …). Severine voelde de laatste jaren dat ze iets miste, waardoor ze opnieuw de stap heeft gezet naar de klinische setting. Om haar daden kracht bij te zetten, startte ze reeds twee jaar geleden het 4-jarig postgraduaat in de gestalttherapie.

Severine bekijkt de persoon als een geheel waarbij gedachten, gevoelens en het lijfelijke ervaren als een betekenisvol geheel gezien worden. Ze gaat samen met jou op zoek naar de betekenis van de moeilijkheden en hoe je hiermee omgaat. Contact, bewustzijn, creatieve afstemming en lichamelijke gewaarwording zijn voor haar erg belangrijk binnen het therapeutisch proces.

De doelgroep waarmee Severine aan de slag gaat zijn jongeren (16+), volwassenen en ouderen. Je kan bij haar terecht voor individuele begeleiding.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 8u 13u
Zondag 8u30 13u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Anouschka 
Anouschka Meuris - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Anouschka (°1995) versterkt ons jongeren (14+) - en volwassenenteam.  Na haar stage op de Mind-Body-Unit bij UPC KULeuven kreeg ze de kans om haar vaardigheden verder aan te sterken met een functie als leefgroepbegeleider. Daarnaast deed Anouschka ervaring op als ambulante psychologe op de OCS-raadpleging (eveneens binnen UPC KULeuven). Ze werkte de voorbije jaren met jongeren en volwassenen die kampen met een eetstoornis en met personen die last hebben van psychosomatische klachten en dwangstoornissen. Ze is momenteel nog deeltijds werkzaam op MBU bij jongeren en volwassenen met eetstoornissen. 

Anouschka gaat graag samen met jou op zoek naar jouw eigen verhaal om hierover samen in dialoog te treden. De aandacht kan liggen op zowel persoonlijke moeilijkheden, angsten, hindernissen als interpersoonlijke moeilijkheden in contact met anderen. Er is een samen zoeken naar een positieve omgang met de moeilijkheden die naar boven komen.

Anouschka werkt met gedragstherapeutische technieken en oefeningen en hecht tegelijk ook veel belang aan context, omgeving en gezin.

Je kan bij Anouschka terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie en gezinsbegeleiding.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 14u
Dinsdag 13u 20u
Woensdag 14u 22u
Vrijdag 12u 17u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Marie
MARIE GERITS  JONGEREN / VOLWASSENEN / PSYCHODIAGNOSTIEK

Meer info

Marie Gerits (°1994) vervoegt ons team als klinisch psycholoog (KU Leuven) en als psychodiagnosticus. Ze was stagiaire in UPC Kortenberg (De Kade) , waarbij ze goed zicht kreeg op de residentiële psychiatrie voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Nadien kon ze haar kennis verbreden op de afdeling Sint-Lodewijk te UPC KU Leuven, waar ze instond voor crisisinterventie, diagnostiek en therapeutische indicatie voor zeer uiteenlopende problematieken en moeilijkheden. Dit combineerde ze met de therapeutische opnameafdeling voor jongvolwassenen met psychose (Sint-Joris), waar ze vooral werkte vanuit het psychoanalytische kader. Aansluitend met deze functie, behaalde ze een Certificaat Summer University Psychoanalyse. Diagnostisch heeft ze zich daarnaast tevens verder kunnen ontwikkelen als onderzoeksassistente bij het CICADE-onderzoek aan KU Leuven. Ze verzorgde er intelligentietesting, taalonderzoek en breder onderzoek bij jonge kinderen.   Ook was Marie werkzaam als Hulpverlener bij CAW Halle-Vilvoorde als eerstelijnspsycholoog waarbij ze zowel psychologische begeleidingstrajecten kon aanbieden alsook praktische ondersteuning bood indien dit nodig was. Naast De Chartreuse is Marie momenteel deeltijds aan de slag als therapeutisch assistent bij FPC Antwerpen.

Blijvend geprikkeld door psychodiagnostiek, volgt ze momenteel een tweejarige opleiding in psychodiagnostiek voor volwassenen (KUL).

Marie is een nieuwsgierig persoon, ze wordt voortdurend verrast en plaatst vraagtekens bij al die dingen die anderen misschien als zelfsprekend waarnemen.  Ze probeert om anderen hierin mee te krijgen, zich te verwonderen en verbazen door aandacht te schenken aan de wereld om ons heen alsook de innerlijke (vaak tegenstrijdige) processen. Marie blijft zoeken hoe de puzzelstukjes in elkaar kunnen passen. Ze gaat graag met jou op pad; om een eerste stap te zetten naar een creatief en zinvol leven.

Je kan bij Marie terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie en psychodiagnostiek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 17u30
Woensdag 17u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Charlotte Van de Walle
Charlotte VAN De walle   kinderen/ JONGEREN / VOLWASSENEN

Meer info

Charlotte (°1996) vervoegt ons team als klinisch psychologe (KU Leuven). Ze gaat graag aan de slag met kinderen (10+), jongeren en (jong)volwassenen. Tijdens haar studies  was haar enthousiasme al duidelijk en zette ze deze passie voor het helpen en ondersteunen van kinderen en jongeren om in daden.  Hoofdanimator op speelpleinen, vrijwilligerswerk in Roemenië, begeleidster in een kinderdagverblijf en vakantieopvang,... Met een langdurige stage in CGG (Ahasverus) als klinisch psychologe studeerde ze enkele jaren geleden met onderscheiding af. Nadien kon ze aan de slag als leefgroepbegeleidster op de afdeling ‘De Kade’ binnen het Universitair Psychiatrisch centrum van KU Leuven te Kortenberg, waar ze werkte op de therapeutische behandelafdeling voor jongeren (14-19 jaar) met ernstige psychische moeilijkheden. Aansluitend was ze werkzaam in ‘de Rotonda’ binnen VZW De Wissel. Dit is een residentiële setting voor meisjes (14-20 jaar) met ernstige psychische, gedrags-emotionele/of drugproblematiek. Charlotte combineert haar werkzaamheden bij De Chartreuse met continue bijscholing binnen het vakgebied. Ze volgde reeds heel wat workshops binnen schematherapie en verdiept zich momenteel in de jaaropleiding 'Systeemtherapeutisch werken vanuit het hechtingsperspectief'.

Charlotte is  een enthousiast en betrouwbaar persoon die geloof hecht aan de kracht van positieve, ondersteunende communicatie om zo psychische moeilijkheden bloot te leggen en aan te pakken. Hierbij probeert ze steeds oog te hebben voor dingen die wel goed gaan en die een kracht kunnen zijn. Haar werkwijze kadert zich eerder integratief, ze werkt met behandeltechnieken uit diverse therapeutische stromingen.

Je kan bij Charlotte terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie en psychodiagnostiek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 13u 19u
Dinsdag 8u 13u
Dinsdag 16u 21u
Woensdag 11u 16u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 MargauxGMklein

MARGAUX GOEMANS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Margaux (°1993) vervoegt ons team als klinisch psychologe voor jongeren (14+) en volwassenen. Ze deed ervaring op in UPC Kortenberg op de afdeling persoonlijkheidsstoornissen waar ze instond voor diagnostiek en psychotherapeutische begeleiding en ze werkte als leefgroepbegeleider in de Bijzondere Jeugdzorg waarbinnen contextbegeleiding een belangrijke plaats had. Momenteel werkt ze naarst De Chartreuse halftijds als crisisinterventiemedewerker op een CAW. 

Margaux heeft specifieke interesse en ervaring in trauma, stress, angst, persoonlijkheidsproblematiek en gedragsproblemen. Haar werkwijze sluit aan bij de dialectische gedragstherapie en mindfulness. 

Om haar mogelijkheden te verdiepen en te verbreden, volgt ze een vierjarige opleiding in de integratieve psychotherapie (UA); waarbij zowel cliëntgerichte therapie, systeemtherapie, psychoanalytische therapie alsook cognitieve gedragstherapie op de voorgrond staan. 

Je kan bij Margaux onder meer terecht voor individuele begeleiding, ouderbegeleiding, diagnostiek en psycho-educatie.

 

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 13u 18u
Vrijdag 12u15 17u15

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Laura Lambrechts 

Laura Lambrechts - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Laura (°1993) maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe voor jongeren (16+) en volwassenen. Als Master in de Criminologie merkte ze reeds tijdens haar opleiding dat het psychologische binnen haar opleiding haar enorm kon boeien. Dit werd versterkt tijdens haar werkervaring in de gevangenis waardoor de stap naar een bijkomende studie psychologie logisch leek. Tijdens haar stage in het UPC KU Leuven in Sint-Lodewijk, stond ze in voor begeleiding en therapie bij personen met een persoonlijkheidsstoornis alsook diagnostisch onderzoek bij complexe problematiek. Na het behalen van haar Master in de psychologie ging ze aan de slag bij de Mind Body Unit te Campus Gasthuisberg. Momenteel werkt ze naast de Chartreuse in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, waar ze binnen Atmosfeer  ambulante diagnostische onderzoeken uitvoert bij volwassenen met het vermoeden van een autismespectrumstoornis. 

Laura heeft een breed interessegebied, voor haar staat het werken met de mens en diens moeilijkheid centraal. Ze begrijpt moeilijkheden vanuit ontwikkeling en context.
Dit vertaalt zich ook in haar eigen continue bijscholing.

Laura staat open voor iedereen die met zichzelf of anderen in de knoop ligt en hier graag aan wil werken.Je kan bij Laura onder meer terecht voor individuele begeleiding, diagnostiek en psycho-educatie.

 

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Donderdag 8u 12u
Vrijdag 14u 19u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Emilie

Emilie De Rijcke - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Emilie (°1993) maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe voor jongeren (12+) en volwassenen. Ze behaalde haar Master in de pedagogische wetenschappen (UGent) en volgde aanvullend een opleiding in de klinische psychologie (VUB). Als stagiaire stond ze in centrum Ganspoel, waarbij leefgroepbegeleiding en handelingsplanning kernelementen waren. Ook werkte ze voor Agenschap Jongerenwelzijn binnen het multidisciplinair team, waarbij ze consulenten ondersteunde in het begeleiden van gezinnen in een verontrustende situatie. Hier leerde ze ook werken met de principes van Signs of Safety. Ze deed ervaring op in het Universitair Psychiatrisch ziekenhuis in Kortenberg op de afdeling ‘Beaufort’. Dit is een afdeling voor jongeren met een psychiatrische problematiek (angst, depressie, gezin- en school, ...) in een crisissituatie. Als ondersteuner type 7, hielp ze jongeren met spraak-, taalstoornis door via individuele begeleiding hun mogelijkheden uit te breiden. In een multidisciplinaire praktijk ging ze met jongeren en volwassenen aan de slag waarbij ze via gesprekstherapie en integratief kader ging zoeken naar de noden van de persoon en hier gepaste begeleiding voor bood. 

Emilie is thuis in het oplossingsgerichte en integratieve kader. Ze is geschoold tot erkend loopbaanbegeleider.  Ze is ook geïnteresseerd in meditatie en yoga technieken die voor bepaalde personen heel ontspannend kunnen werken.Hier heeft ze ook een bijkomende opleiding in gevolgd. 

Ze ziet zichzelf als een gedreven en rustig persoon met veel empathie. 

Je kan als jongere/volwassene bij Emilie terecht voor moeilijkheden zoals neerslachtigheid/depressie, angsten, rouw, eetproblemen, moeilijkheden in zelfbeeld en burnoutklachten. Ook jongeren met studieproblemen of schoolgerelateerde problemen (faalangst, onzekerheid, gepest worden) kunnen bij Emilie ondersteuning krijgen. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen. 

 

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 18u 22u
Dinsdag 12u 15u
Donderdag 8u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Anke

Anke TEMMERMAN - JONGEREN/VOLWASSENEN/ PSYCHODIAGNOSTIEK

Meer info

Anke (°1983) werkt als klinisch psychologe in de praktijk. Ze is klinisch psychologe (VUB, 2008), neuropsychologe (Universiteit Utrecht, 2011) en oplossingsgerichte counselor (Korzybski Instituut, 2021). Tijdens haar werk als wetenschappelijk onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan met mensen met een bipolaire stemmingsstoornis en heeft daarna de switch gemaakt naar de klinische praktijk. Ze is momenteel in opleiding tot oplossingsgericht cognitieve psychotherapeut (Korzybski Instituut) en volgt ook een permanente vorming in de psychodiagnostiek bij volwassenen, 2021-2023). Ze vindt continue bijscholing duidelijk erg belangrijk en volgt regelmatig ook kortdurende vormingen rond behandeling en preventie van diverse klachten en therapeutische technieken. Anke is getrouwd en is trotse mama van twee dochtertjes.

Als oplossingsgericht cognitieve therapeut kijkt ze op een respectvolle en positieve manier samen met de cliënt naar waar die tegenaan loopt en wat die anders zou willen zien in het leven. Samen zoeken ze naar wat mogelijk is door het benutten van de eigen krachten, vaardigheden en talenten, waarbij er aandacht is voor de cliënt als individu en diens achtergrond en relaties met anderen. Hierbij wordt het oplossingsgericht vermogen van de cliënt gestimuleerd waardoor deze snel weer op eigen kracht verder kan en ook in de toekomst moeilijke situaties constructief en creatief aan kan.

Je kan bij Anke terecht als (jong)volwassene en oudere voor psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en diagnostiek voor klachten rond o.a. zelfvertrouwen, perfectionisme en faalangst, eetproblematieken (vnl. emotioneel eten, overgewicht en obesitas), relationele problemen, stemmingsstoornissen en stressgerelateerde klachten.

Begeleiding gebeurt bij Anke door middel van ondersteunende therapeutische gesprekken en (thuis)opdrachten en kan in het Nederlands en Engels doorgaan. Anke trekt er ook graag op uit om de begeleiding al wandelend in de buurt van de praktijk te laten doorgaan (met uitzondering van het intakegesprek).

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 13u30 17u30
Dinsdag (diagnostiek) 8u 12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 tessa klein

 TESSA HAESAERTS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Tessa (°1995) zet zich als Master in de klinische psychologie (KU Leuven)  in voor onze jongeren- en volwassenenwerking. Ze deed ervaring op in het PZ Sint-Annendael als stagiaire, waarna ze meteen aansluitend aan het werk kon blijven. Ze werkte er voornamelijk met psychiatrische patiënten, individueel en in groep met een focus op cognitief-gedragstherapeutische behandeltechnieken met een experiëntiële grondhouding. Tessa gaat graag aan de slag met moeilijkheden rond angst- en stemming, piekeren, stress en communicatie. Ook het werken met persoonlijkheidsproblematiek is haar niet vreemd. Naast De Chartreuse, is Tessa momenteel werkzaam als zelfstandig psychologe in een praktijk te Antwerpen.

Een persoon wordt bij Tessa als uniek individu gezien. Een persoon met eigen waarden, overtuigingen, kenmerken en kwaliteiten dewelke gezien en beluisterd kunnen worden in een veilige omgeving. De aanpak kan op die manier volledig afgestemd worden om de mogelijkheden, moeilijkheden en kwetsbaarheden van de persoon en diens omgeving.

Tessa heeft zich verdiept  via opleiding in de Schematherapie. Dit is een een integratieve therapie die elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie, gestalttherapie en hechtingsmodellen met elkaar combineert om hardnekkige psychische stoornissen succesvol te behandelen. De schematherapie richt zich daarvoor op de in de jeugd ontstane maladaptieve schema’s en geschonden basisbehoeften en gebruikt cognitieve, ervaringsgerichte en gedragsmatige technieken om tot duurzame en diepgaande verandering te komen. Ook de therapeutische relatie speelt hierin een essentiële rol. 

Je kan bij Tessa terecht voor psycho-educatie en individuele begeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 8u 20u
Woensdag 18u 22u
Zaterdag 8u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Anneleen.seksuologe.seksuologie

Anneleen Hermans - JONGEREN/VOLWASSENEN - BEGELEIDING & SEKSUOLOGIE

Meer info

Anneleen Hermans vervoegt ons team als therapeute voor jongeren en als seksuologe. Ze behaalde een diploma tot Bachelor in de Orthopedagogie, waarna ze zich heeft bijgeschoold tot Master in de Seksuologie. Als stagiaire in de orthopedagogie begeleidde ze kinderen, adolescenten en volwassenen rond leven in (kans)armoede, verslaving en omgaan met geweld. Nadien kon ze aan de slag binnen de Bijzondere Jeugdzorg en leefgroepwerking (‘De Rotonda’), een begeleidingsinitiatief voor jongeren en hun context. Ze werkte ook rond relaties en seksualiteit binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Momenteel is Anneleen naast De Chartreuse, actief als therapeutisch assistent in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Antwerpen.

Anneleen haar passies liggen in beide domeinen, namelijk het therapeutisch werken met jongeren en het werken als seksuologe met jongeren, volwassenen en koppels.

Binnen het werken met jongeren heeft ze veel affiniteit en ervaring met multiculturaliteit, identiteitsvorming, gedragsproblemen (al dan niet ten gevolge van emotionele problemen), daderschap, verslavingszorg, omgaan met seksueel (overschrijdend) gedrag, seksuele geaardheid en genderidentiteit. Ze werkt ook graag met/rond echtscheiding en nieuw samengestelde gezinnen. Ze staat ook open voor andere psychosociale of ontwikkelingsgebonden moeilijkheden.

Anneleen heeft een achtergrond in het systemisch en contextueel werk, waarbij ze kan inzetten op ‘nieuwe autoriteit’ of op andere manieren de nauwe context zal betrekken. Ze gelooft in een herstelgerichte visie en durft al eens op een creatieve manier aan de slag te gaan. Ze is tevens geschoold in LSCI (Life Space Crisis Intervention), een therapeutische methode om crisissituaties om te buigen tot leermomenten voor de jongeren en schoolde zich bij dmv opleiding rond transgender. Anneleen volgt een traject tot relatie en gezinstherapeut. 

Als seksuologe staat Anneleen open voor allerhande vragen en zoektochten omtrent het thema. Seksualiteit is een centraal aspect in het leven van een mens dat beïnvloed wordt door de interactie van biologische, psychologische, sociale en religieuze factoren. De beleving en vormgeving zijn erg belangrijk om tot een positieve, veilige en respectvolle ervaring te komen. Pijn bij het vrijen, geen zin in seks, moeilijk opgewonden geraken, seksuele moeilijkheden, vruchtbaarheidsmoeilijkheden, gender, verslaving, verwarring rond geaardheid, tienerprostitutie … kunnen aan bod komen.

Vanuit een cliëntgerichte houding zal ze onbevooroordeeld luisteren en samen op pad gaan om een gepast antwoord te vinden op uw vragen. Afhankelijk van de problematiek kan een individueel traject wenselijk zijn, dan wel een traject met partner.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Vrijdag 13u30 22u
Zondag 8u30 14u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sophie - Autisme

SOPHIE LOEYS - KINDEREN/JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Sophie (°1996) versterkt het psychologenteam als klinisch psychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting levenslooppsychologie (VUB) en volgde daarnaast een  basisopleiding in de psychoanalyse vanuit een dieperliggende interesse in de dynamieken binnen een persoon. Ze deed ervaring op in diverse klinische settings waaronder UPC KU Leuven, waar ze instond voor begeleiding van volwassenen met psychotische problematiek. Nadien bewandelde ze het pad van ontwikkelingsproblematieken (Autisme, ASS, ADHD, Andere neuropsychologische moeilijkheden) bij zowel volwassenen als kinderen en jongeren waarbij ze instond voor diagnostiek en begeleiding (dienst Atmosfeer UPC KU Leuven; Exentra - Expertisecentrum hoogbegaafdheid te Berchem; zelfstandige praktijk).  

Haar specialisaties liggen in het domein van psychodiagnostiek, hoogbegaafdheid en ontwikkelingsproblematieken zoals bijvoorbeeld autisme. Bij jongere kinderen zal ze eerder beroep doen op het spel om contact te leggen met het kind en belangrijke thema's verder uit te diepen op een veilige en aangename manier. Bij oudere kinderen (10+) maakt ze tijdens therapieën vaak gebruik van gedragstherapeutische interventies, zoals het 5G-schema. Sophie volgt momenteel een jaaropleiding in experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie.
 
Sophie vindt het belangrijk om op flexibele en creatieve wijze in contact te treden, zonder vooroordelen een luisterend oor te bieden en te zoeken naar de best aansluitende hulp. Ze exploreert graag samen de klachten en moeilijke thema's om daarnaast ook binnen de sterktes en kwaliteiten van een persoon te gaan zoeken om met de eigen tools verandering mogelijk te maken. Sophie staat achter de visie dat veerkracht één van de  belangrijkste peilers is voor duurzame verandering.
Je kan bij Sophie terecht voor psycho-educatie, psychodiagnostiek, individuele begeleiding voor kinderen (5+), jongeren alsook ouders en volwassenen zijn welkom. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 14u 22u
Donderdag 16u 21u
Zaterdag 8u 19u

Diagnostisch onderzoek vindt steeds plaats op donderdagvoormiddag. 

Contact:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Rachelle Jansen 

RACHELLE JANSEN - KLEUTERS/Kinderen/OUDERBEGELEIDING

Meer info

Rachelle (°1988) maakt deel uit van ons team als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie voor volwassenen en vervolledigde nadien een Master in de klinische psychologie met optie kinderen en jongeren. Een rijke ervaring deed ze reeds op in OBC Espero, UPC Leuven, binnen de gesloten jeugdzorg, als kinderpsycholoog in een ziekenhuis en als eerstelijnspsychologe binnen een huisartsenpraktijk.  

Rachelle vindt het erg belangrijk om via belevingsonderzoek en gesprekken met ouders een zo diepgaand en genuanceerd mogelijk beeld te krijgen van het kind en hun context om van hieruit een aangepaste begeleiding te bieden. Om gedegen begeleiding te bieden rondde ze de vierjarige therapeutische opleiding tot psychodynamisch kindertherapeut af en volgde ze tevens nog bijkomende opleidingen en studiedagen. Haar aanpak is vooral speltherapeutisch, waarbij ze het kind ondersteunt om dieperliggende emotionele problemen te verwerken. Zo kan ze het zelfvertrouwen helpen versterken en kan het kind groeien in zijn/haar ontwikkelingsproces (oplossingsvaardigheden, communicatie, ...). 

Je kan bij Rachelle terecht voor belevingsonderzoek,  speltherapie, psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en ouder- en gezinsbegeleidingen

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Maandag 13u-17u 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   Kim Casteels

KIM Casteels - kleuters/KINDEREN/jongeren -16jaar

Meer info

Kim (°1995) vervoegt ons team als kinderpsychologe voor kinderen en jongeren tussen 4 jaar en 14 jaar. Ze deed ervaring op als psychopedagogisch consulent binnen het VCLB en als zorgleraar en zorgondersteuner in het buitengewoon onderwijs type basisaanbod en type 9. Momenteel is ze naast de Chartreuse ook halftijds aan de slag als psychologe in het buitengewoon onderwijs; waarbinnen ze in haar dagelijkse werking begeleiding biedt aan kinderen met gedrags- en emotionele moeilijkheden.

Kim heeft een voorliefde voor alles wat te maken heeft met interpersoonlijke vaardigheden en emotieregulatie. Dit kan gaan over het beheersen van agressie en woedebuien alsook omgaan met tegenslagen en teleurstellingen. Daarnaast kunnen kinderen die moeite hebben met het reguleren van angst en teruggetrokkenheid, al dan niet binnen sociale interacties eveneens bij haar terecht. Ook het werken rond zelfcontrole, zelfvertrouwen, leer- en werkhouding,  slaap- en eetmoeilijkheden zijn haar niet vreemd. 

Ze gelooft dat elk kind kan groeien en ondersteunt dit proces, gebaseerd op de positieve psychologie werkend met de passie en de vaardigheden die het kind al heeft.

Je kan bij Kim terecht voor diagnostiek,  psycho-educatie, individuele coaching en individuele psychologische begeleiding

 

Contact

 Dagen  Vanaf Tot
 Donderdag  16u 22u
 Zaterdag  8u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Querinda , ergotherapeut, psycholoog 

Querinda Billen - KINDEREN/JONGEREN- LEER- EN ONtwikkelingscoach

Meer info

Querinda (°1994) maakt deel uit van ons kind-en jongerenteam. Na het behalen van een Bachelor Ergotherapie met specifieke interesse in leerzorg (PXL) wilde ze zich verder ontwikkelen binnen dit domein. De Master in de schoolpsychologie (KU Leuven)werd een logische keuze.  Met ervaring in diverse klinische alsook schoolse settings is ze zeer breed inzetbaar binnen de leer- en ontwikkelingszorg. Ze werkte ondermeer in centrum voor ambulante revalidatie te Hasselt, Psychiatrisch centrum te Munsterbilzen, Woonzorgcentrum 'Residentie Prinsenpark' alsook ondersteuning aan kinderen en volwassenen met mentale beperking. Daarnaast dompelde ze zich nog meer onder in schoolse milieus zoals psycho-pedagogisch consulent bij CLB GO! en Studentenbegeleiding aan UHasselt. 

Querinda is bijzonder geïnteresseerd in het begeleiden van kinderen, van kleuter tot adolescent, die door leer- of ontwikkelingsproblemen moeite hebben op school. Dit kan gaan van problemen die zich voordoen tijdens het knutselen (knippen, plakken), het tekenen, het spelen tot zich aankleden, hygiëne en zelfzorg. Ook hoort hiertoe het hele domein van executieve functies zoals werkhouding, werktempo, ruimtelijke oriëntatie (puzzels, spiegelingen,..), organisatie en planning, geheugen en aandacht en concentratie. Daarnaast gaat ze graag aan de slag rond communicatieve en assertieve vaardigheden; leerproblemen (taal, rekenen, spelling, studiebegeleiding) en leerprocessen alsook ondersteuning bij kinderen/jongeren met autisme en kinderen/jongeren met hoogbegaafdheid. 

Je kan bij Querinda terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele schoolpsychologische/ergotherapeutische begeleidingen voor kinderen en jongeren. Ze is er van overtuigd dat elk kind op een creatieve en leuke manier zijn eigen ontwikkeling kan vormgeven.  Vertrekkende vanuit het kind en de context, zoekt ze samen naar een gepaste aanpak. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 15u 21u
Woensdag  11u 18u
Vrijdag 15u 20u
Zaterdag 8u 18u

Diagnostisch onderzoek op vrijdagvoormiddag.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Charlien

Charlien BELLEMANS- KLEUTERS/KINDEREN- SPELCOUNSELOR

Meer info

Charlien vervoegt ons kinderteam als spelcounselor. Ze behaalde het diploma Bachelor in de Orthopedagogie en verdiepte zich nadien via een tweejarig postgraduaat tot cliëntgericht spelcouselor (Thomas More). Charlien deed eerst professionele ervaring op met volwassenen met een verstandelijke beperking om nadien te voelen dat ze haar hart toch verloren heeft aan het werken met kinderen. Ze werkte reeds als monitor voor Sporta vzw (2011-2017). Tegelijk deed ze ervaring op in Revalidatiecentrum Pulderbos waar ze instond voor begeleiding van kinderen en jongeren met autisme, epilepsie, verstandelijke beperking, etc. Dit werkdomein werd aangevuld met bedrevenheid in MPI Oosterlo, waar ze naast de auti-werking ook kinderen en jongeren met gedragsproblemen begeleidde. Ze was nadien werkzaam als spelcounselor binnen vzw Radar te Ternat waarbij ze kinderen met psychosociale problemen begeleidde via spel. Naast De Chartreuse voert Charlien professionele activiteiten uit binnen CKG De Schommel waar ze zich vooral richt op de begeleiding van kinderen van 0-12 jaar met een verontrustende opvoedingssituatie, waarbij hechtingsproblematieken en gedragsproblemen vaak aanwezig zijn. Ook het begeleiden van ouders en het ondersteunen bij opvoeding/verzorging van het kind behoren tot haar takenpakket.

Als spelcounselor binnen De Chartreuse begeleidt Charlien kinderen (4-10 jaar) en hun ouders met uiteenlopende psychosociale problemen (rouw, angst, echtscheiding, hechting, pestproblematiek, etc.). Spelcounseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening waarin het spel van het kind centraal staat in de begeleiding. Spel geeft het kind de gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met nieuw gedrag. Als spelcounselor volgt ze het kind in zijn/haar spel, probeert ze de speeltaal van het kind te begrijpen, geeft ze ondersteuning bij het uiten en verwerken van problemen en brengt ze veranderingsprocessen op gang. Het kind krijgt de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen en emotionele en cognitieve inzichten te verwerven. De omgeving van het kind wordt zoveel mogelijk bij de begeleiding betrokken.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 11u 20u
Zaterdag 8u30 12u30


Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


]Sara ADHD

Sara Michiels - Kleuters/KINDEREN/JONGEREN -18 jaar

Meer info

Sara sluit aan bij ons team als kind- en jongerenbegeleider en psychodiagnosticus. Na een opleiding tot Bachelor in de verpleegkunde (UCLL) en  werkervaring bij het Wit-Gele kruis, zette ze de stap naar een opleiding in de pedagogische wetenschappen / educatieve studies met als afstudeerrichting Master in de orthopedagogiek (KU Leuven). Na haar eindejaarsstage kon Sara aansluitend starten als externe ondersteuner in het buitengewoon onderwijs type 4 (Windekind) waar ze momenteel nog steeds halftijds werkzaam is.

Als externe ondersteuner van kinderen met complexe problematieken, gaat Sara dagelijks op zoek naar aanpassingen en begeleiding om het dagelijks leven en schoolse functioneren te bevorderen. Ze heeft een bijzondere interesse in het werken met kleuters, kinderen en jongeren die door ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, Autisme, ... worden belemmerd in het denken, praten, bewegen, lezen, schrijven, sociale omgang of aandacht. Wat voor de ene als vanzelf gaat, verloopt voor de andere heel stroef.

Ze gaat graag per uniek kind/jongere bekijken wat het kind met zijn/haar context nodig heeft. Sara behaalde een bijkomend certificaat in het werken met kinderen en jongeren rond executieve functies (redeneren, plannen, organiseren, geheugentraining, leren concentreren) en zet deze kennis en ervaring ook graag in binnen haar werking in De Chartreuse.Tijdens haar masterproef stond ze in voor brede psychodiagnostiek naar leer- en ontwikkelingstoornissen.  Dit heeft haar geprikkeld om hierin verder te specialiseren via een tweejarig postgraduaat in de psychodiagnostiek voor kinderen en jongeren om op die manier te kunnen vertrekken van een degelijke basis voor begeleiding.

Kinderen, jongeren en hun ouders die door leer- of ontwikkelingsproblemen moeite hebben op school of thuis kunnen bij Sara terecht voor psycho-educatie, begeleiding en psychodiagnostiek. Ze werkt tevens rond alle domeinen van de executieve functies waaronder ook emotieregulatie.  

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 8u 16u
Donderdag 16u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Valerie

VALERIE SNOEKX - JONGEREN 6-18 jaar

Meer info

Valerie (°1999) vult het kinder-en jongerenteam aan met haar expertise in het jongerenwerk. Binnen haar opleiding tot kinder- en jongerenpsycholoog verdiepte ze zich in psychopathologie en psychiatrie met een afsluitende stage binnen het psychiatrisch ziekenhuis Karus binnen afdeling 'De Kaap' waarbinnen ze te maken kreeg met een grote diversiteit aan moeilijkheden waarmee de jongeren kampten. In haar vrije tijd zet ze zich in als monitor bij kampjes en speelpleinwerking. Aansluitend op haar werking binnen De Chartreuse, vervolledigt Valerie nog een Master Educatieve Studies omdat ze jongeren wil inspireren en motiveren om zich te ontwikkelen en voor hun passie te gaan. 

In dialoog met de jongere en zijn/haar context gaat ze op zoek naar het unieke verhaal waarbinnen aandacht is voor de sterktes en noden die er al zijn. De zoektocht naar nieuwe perspectieven en interessante wendingen in het verhaal vormt een belangrijk onderdeel van de begeleiding. 

Bij Valerie kan je terecht voor individuele begeleiding en ouderbegeleiding. 

Beschikbaar na afspraak 

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 12u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.MaudCoosemans

MAUD COOSEMANS - KINDEREN/JONGEREN/volwassenen

Meer info

Maud (°1996) studeerde Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en deed haar eindstage ook bij de Chartreuse. Ze behaalde in 2018 een bachelor logopedie. Tijdens haar werkzaamheden als logopediste (in ziekenhuizen en groepspraktijken) ervaarde ze dat de grootste invloed op de levenskwaliteit van mensen meestal psychologisch van aard is. Vanuit de insteek om zoveel mogelijk bij te dragen aan deze levenskwaliteit, startte ze met de Master Psychologie en vervolledigt ze haar masterthesis binnen het thema 'perceptie van emoties in gezichten'. Tijdens de coronaperiode werkte ze mee aan een project van de VUB om waar mogelijk studenten telefonisch steun te bieden in deze zware tijden.  

Maud haar focus ligt op volwassenen en jongeren en dit voor uiteenlopende thema’s (angst, trauma, relaties en seksualiteit, zelfbeeld, emoties, eetproblemen, echtscheiding, sociale problemen, depressie, burn-out…  ) en verschillende begeleidingsvormen (individuele- , gezins- of koppelbegeleiding, groepstraining, psycho-educatie en diagnostiek). Maud is een eerlijk en betrouwbaar persoon die graag samen reflecteert met iedereen die moeilijkheden ervaart en hieraan wil werken. Hierbij heeft ze oog voor verleden, heden en toekomst alsook voor gedachten, gevoelens, gedrag en de integratie hiervan. Afhankelijk van de vraag van de cliënt zal ze een keuze maken uit aspecten van verschillende therapie-stromingen (zoals systeemtherapie en gedragstherapie) dewelke ze onderbouwd toepast vanuit haar bijkomende opleiding in de integratieve therapie.

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf-tot
Dinsdag 13u-19u
Woensdag 13u-18u
Vrijdag 8u-12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Ymke

YMKE DEHON - KINDEREN (10+)/JONGEREN/volwassenen/PSYCHODIAGNOSTIEK

Meer info

Ymke (°1998) is laatstejaars masterstudente Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en liep haar eindstage bij De Chartreuse '21-'22, momenteel is ze nog op zaterdagen werkzaam in de praktijk. Ze behaalde haar diploma tot bachelor in de psychologie in 2020 aan de Universiteit Maastricht (UM).

Voor Ymke is mentaal welzijn zeer belangrijk. Ze werkte tijdens de coronaperiode mee aan het project “VUB geeft om jou” om het psychische welzijn van studenten in kaart te brengen en waar mogelijk studenten telefonisch te ondersteunen in deze zware tijden.  Daarnaast engageerde ze zich tijdens haar bachelorjaren binnen het Well-being team, waarbij ze zich in teamverband inzette om het welzijn van de studenten te verbeteren. Ze draagt een steentje bij aan de maatschappij als vrijwilliger. Zo heeft ze in het verleden gewerkt met kansarme jongeren en staat ze nu klaar voor (zwangere) tienermoeders.

Ymke vindt het belangrijk om met therapie op maat te werken, waarbij  de krachten én het tempo van de cliënt centraal staan. Je kunt bij Ymke terecht voor uiteenlopende thema’s (moeilijkheden rond angst en stemming, relatie en seksualiteit, zelfvertrouwen, hoogsensitiviteit, eetproblemen, ADHD, autisme, persoonlijkheidsproblematiek…) en verschillende begeleidingsvormen (psycho-educatie, individuele- , gezins- of koppelbegeleiding, groepstraining en psychodiagnostiek).
Begeleiding kan zowel in het Nederlands en Engels doorgaan.

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf-tot
Zaterdag 8u-12u en 13u-14u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go to top