Ons team versterken? 

Wij zijn met De Chartreuse regelmatig op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. Heb je interesse om ons team te versterken, stuur dan je sollicitatiebrief op naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij contacteren u! 

Vacante betrekkingen

1 (kinder- en jeugd)psychiater ,  psycholoog/psychotherapeut, 1 logopedist, kinesist
  

Sportcoaches - Inspanningsfysiologen & Diëtist

Kris Vromans

Meer info

Zaakvoerder en oprichter van De Chartreuse. Kris studeerde af als Licentiaat in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met als specialisatie training en coaching (KU Leuven, 2007). Wegens zijn passie voor het wielrennen specialiseerde hij zich verder in het wielrennen (Trainer A) en in de triatlon (Trainer B). Kris  is werkzaam als trainer in het IWI-project (Junior Talent Team België). Daarnaast coördineert en verzorgt hij fietstrainingen in de Vlaamse Wielerschool te Leuven. Hij is tevens leraar wielrennen in het K.A. Redingenhof optie Wielrennen en is docent bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) voor de opleidingen initiator en trainer B zowel in het wielrennen als in de triatlon. Hij coördineert en verzorgt sportkampen wielrennen voor jeugdsporters. Zijn benadering en trainingsaanpak is zeer breed gekaderd en afgestemd op maat van de atleet via een individuele ontwikkelingslijn.

Kris staat in voor de individuele training en coaching van atleten. Hij verzorgt ook inspanningstesten, de bespreking en opvolging hiervan.

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0497802112

Matteo Déom
Matteo Déom

Meer info

Matteo studeerde af als Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, waarbinnen hij koos voor een major in de inspanningsfysiologie. Hij was tijdens deze studies al erg geboeid door voeding waardoor een Bachelor in de voeding- en dieetleer (UCLL) ook heel logisch volgde. De opleiding bood hem de kans een ruime achtergrond te verwerven in de diverse takken van zijn werkveld. Na het volbrengen van zijn klinische- en keuzestage rond voeding in Oostenrijk voelde hij zich gesterkt om met een vernieuwende blik naar voedingspatronen en noden te kijken.

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen helpen met het bereiken van hun doel: dat geeft hem voldoening. Via gezonde voeding en op een haalbare manier afvallen of bijkomen staat bij Matteo centraal. Maar niet enkel mensen met over- of ondergewicht kunnen bij hem terecht, ook voor de volgende aandoeningen bent u bij hem aan het juiste adres:Diabetes en zwangerschapsdiabetes, Hart- en vaatziekten (te hoge bloeddruk en cholesterol), Osteoporose, Voedselintoleranties (lactose-, fructose-, histamine- en glutenintolerantie), voedingsallergieën,  Maag- en darmproblemen (reflux, constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, dieet na bariatrische chirurgie), Nierproblemen, Kauw- en slikproblemen, ondervoeding/ondergewicht,  Peuter- , kleuter-, en kindervoeding (ook intoleranties en allergieën), obesitas en dementie.

Indien je wenst om persoonlijk begeleid te worden en de fysieke component in je dagelijks leven in te bouwen, biedt Matteo ook aangepast personale training aan uw voorkeur.

  

Contact

Beschikbaar na afspraak

woensdag  17u - 22u
vrijdag        9u - 12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Kinesitherapie 


Nele de Breucker Kinesist 
Nele de Breucker

Meer info

Nele studeerde af als Licentiate in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als optie Musculoskeletale Therapie (KU Leuven, 2005). Nadien vervolledigde ze een Master na Master in de Sportkinesitherapie (VUB). De bijkomende tweejarige opleiding manuele therapie en easytapingcursus geven haar heel wat handvatten en mogelijkheden bij begeleiding van cliënten. Ze heeft reeds een brede ervaring kunnen opdoen als zelfstandig kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de VTV Tennisschool te Wilrijk, topsportschool tafeltennis te Leuven en was ze kinesitherapeute en EHBO- verantwoordelijke tijdens de Olympische spelen te Londen 2012 en te Rio 2016. Nele heeft ook meer dan 6 jaar ervaring opgedaan als sportkinesiste van voetbalploeg SK Londerzeel (3de en 4de nationale afdeling).  Naast De Chartreuse werkt ze deeltijds in het Koninklijk Instituut Woluwe waar ze instaat voor de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen en jongeren met gehoor-, taal- of gezichtsproblemen, psychosociale problemen en met autismespectrumstoornissen. Ze woont regelmatig congressen en bijscholingen bij ter ondersteuning van haar werk.

Nele neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen op. Je kunt bij haar terecht voor manuele therapie, screening en psychomotoriek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

maandag 18u-22u
woensdag 17u-22u
donderdag 9u-12u
vrijdag 9u-12u  en 15u-19u30

contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Tom Wijgaerts verkleind
TOM WIJGAERTS

Meer info

Tom sluit aan bij het team als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met optie sportkinesitherapie (KU Leuven). Om zijn kennis en kunde uit te breiden behaalde hij het postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie, aan de KU Leuven. Hij is zeer gemotiveerd en ziet zijn werk en kennisuitbreiding als een continue uitdaging. Hij heeft cursussen gevolgd voor sporttaping en Complex Core alsook dry needling. Wegens zijn passie voor sport heeft hij zich verdiept in de sportkinesitherapie. Hierdoor heeft hij kennis van zaken over het herkennen en behandelen van veel voorkomende sportblessures, sportieve begeleiding van atleten en recreatieve sporters via het opstellen van oefenschema’s en blessurepreventie op primair, secundair en tertiair vlak.

Tom neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van jongeren en volwassenen op. Je kan bij hem terecht voor manuele therapie, oefentherapie, sporttaping, sportieve begeleiding en blessurepreventie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot
Maandag 8u 12u30   13u 21u
Dinsdag 8u 12u30   13u 21u
Woensdag 8u30 15u   / /
Donderdag variabel
Vrijdag variabel

 Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Sportarts - keuringsarts

Dr. eraly W.

Meer info

Dokter Eraly vervoegt ons team als specialist in de fysische geneeskunde, revalidatie en sportgeneeskunde. 

Hij behaalde zijn master na master geneeskunde met onderscheiding aan de KU Leuven in 2011. Gezien zijn interesse in het bewegingsstelsel startte hij vervolgens met de specialisatie fysische geneeskunde en revalidatie (UZ Leuven 2011 - 2017), die hij combineerde met een master na master sportgeneeskunde (Faber KU Leuven 2016). Na zijn erkenning werd hij geaccrediteerd tot sportkeuringsarts.

Een bijkomende 2-jarige opleiding van manuele geneeskunde rondde hij af in 2017. Hij is in UZ Leuven opgeleid tot het uitvoeren van elektromyografie en zenuwgeleidingsonderzoek wat hem in staat stelt op de consultatie zenuwletsels te objectiveren. Verder volgde hij een cursus musculoskeletale echografie in Londen, waardoor echogeleide infiltraties van oppervlakkige structuren mogelijk zijn. Door lid te zijn van de Vlaamse Vereniging van Sportartsen en de vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA) volgt hij regelmatig bijscholingen en blijft hij op de hoogte van de vernieuwingen op sportmedisch vlak.

Op persoonlijk vlak bouwt hij eveneens ervaring op door zelf intensief te sporten en lid te zijn van sportverenigingen. Zo nam hij ook deel aan meerdere sportevenementen van onder andere fietsen (mountainbike/race), triatlon, veldloop en tennis.

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u30 14u00
Dinsdag 13u15 19u15
Woensdag 13u15 17u45
Vrijdag 8u30 14u00

KBO:0679.831.626 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Psychologen - therapeuten

Natasja Teunis Psycholoog Therapeut
Natasja Teunis - KINDeren/jongeren/volwassenen

Meer info

Natasja (°1987) is praktijkcoördinator binnen de Chartreuse. Ze werkt tevens deeltijds als psychologe/psychotherapeute in de praktijk. Ze vindt continue bijscholing erg belangrijk en volgde volgende opleidingen:

  • Master in de Psychologie, spec. Schoolpsychologie (KU Leuven, 2010)
  • Master in de Psychologie, spec. Klinische psychologie, optie kinderen en jongeren (KU Leuven,2010-2011, creditcontract)
  • Specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen (KU Leuven+CVO, 2011)
  • Postgraduaat integratieve therapie (Universiteit Antwerpen, 2011-2014 en 2017-2019)
  • Msc Klinische Psychologie, specialisatie levensloopsychologie (VUB, 2015)
  • Basisopleiding Psychodynamische Psychotherapie (2014-2015)
  • Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapie (2015)
  • Counseling in existentiëel welzijn (KU Leuven, 2016-2017)

Ze heeft ervaring in zowel schoolse als klinische settings. Begeleiding en diagnostiek van kinderen en jongeren en met leer- en/of ontwikkelingsnoden, begeleiding van personen met emotionele problemen, traumatische ervaringen, sociale problemen enz.. is haar niet vreemd. Ze heeft ook een specifieke interesse in het werken met eetproblematieken. Naast De Chartreuse is Natasja momenteel op dinsdagvoormiddag werkzaam als eerstelijnspsychologe en psychotherapeute bij huisartsenpraktijk Tweewaters.

Natasja verzorgt binnen het team de diagnostiek, psychologische begeleiding en therapie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ze hanteert hierbij speltherapie, gesprekstherapie en/of cognitieve gedragstherapie naargelang de noden. Daarnaast organiseert ze ook groepstrainingen rond rouw, assertiviteit en sociale vaardigheden, echtscheiding e.a.. 
Natasja is als eerstelijnspsycholoog verbonden aan netwerk Diletti en GG-JeugdNET Yuneco. 

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

0479 40 93 15

Beschikbaar na afspraak. Opgelet: Momenteel (8/10/2020)- geen verdere aanleg persoonlijke wachtlijst!  Cliëntstop tot 03/2021. 

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 9u 13u   18u 22u
Woensdag 9u 11u   12u 16u
Donderdag 9u 12u   / /
Vrijdag 9u 12u   16u 22u
 Rachelle Jansen
Rachelle Jansen - Kinderen/jongeren/volwassenen

Meer info

Rachelle (°1988) vervoegt ons team als kinder- en jongerenpsychologe en als volwassenenpsychologe. Ze behaalde eerst haar diploma als Master in de klinische psychologie, specialisatie volwassenen (KU Leuven), om zich daarna ook te verdiepen in de specialisatie kinderen en adolescenten (KU Leuven). Rachelle heeft gewerkt binnen klinische settings, waaronder het Universitair Psychiatrisch Centrum Kortenberg en het Observatie- en Behandelcentrum Espero, in Nederland werkte ze reeds 2 jaar als eerstelijnspsycholoog en als psychologe in residentiële setting voor jongeren. Naast haar therapeutische rol binnen De Chartreuse is Rachelle tevens werkzaam als psychologe op een kinderafdeling in een ziekenhuis. Problematieken op vlak van ontwikkeling, hechting, gedrag en stemming behoren tot haar ervaringsdomein. Ze heeft in haar begeleidingen oog voor wat moeilijk loopt en voor aanwezige krachten.

Rachelle schoolt zich bij middels de vierjarige postgraduaatopleiding Psychodynamische kinderpsychotherapie (KU Leuven). Daarnaast volgt ze seminaries en opleidingen om zich te verdiepen in relevante materie. Ze vervolledigde reeds opleidingen in Psychodynamische therapie en Acceptance and commitment therapie.

Binnen het team staat Rachelle in voor individuele, relatie- of gezinsbegeleiding. De psychologische begeleiding vertrekt steeds vanuit de behoeften en de verwachtingen van de cliënt, met als startpunt een uitgebreide anamnese of diagnostiek. De begeleiding kan bestaan uit (een combinatie van) spel, creatieve technieken en gesprekken.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:
 Woensdag 16u-22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Erik Ceunen
ERIK CEUNEN - jongeren/volwassenen

Meer info

*Note: As an expat or foreign student, you can go to Erik for consultation, counseling and therapy in the English language!

Erik (ᵒ1983) is werkzaam binnen ons team als jongeren- en volwassenenpsycholoog. Hij behaalde een Master in de Neuropsychologie (Universiteit Maastricht) en heeft een doctoraat afgerond in de gezondheidspsychologie (KU Leuven). Als voormalig onderzoeker met publicaties in internationale wetenschappelijke vaktijdschriften heeft Erik een grote kennis van angsten, lichamelijke gewaarwordingen, de rol van ademhaling en lichaamshouding op welzijn, en de rol van vroegere ervaringen bij het ontstaan van angsten en medisch onverklaarbare klachten. Dankzij zijn ervaring als wetenschapper en zijn opleiding in China als tai chi en qigong instructeur, baseert hij zijn begeleiding op een mengeling van wetenschappelijk onderbouwde bevindingen en eeuwenoude Oosterse tradities, waaronder ook mindfulness.

Voor therapie en counseling gaat Erik uit van de integratieve aanpak . Hierbij worden aanpakken vanuit meerdere therapiestromingen gehanteerd en afgestemd op uw doelen, opvattingen en waarden. Erik is van nature ondersteunend, begripvol, empatisch, luistert onbevooroordeeld en gelooft in verandering. Momenteel is Erik bezig aan een postgraduaat Counseling in Existentieel Welzijn. Eenmaal deze opleiding afgerond is, plant hij zich verder te verdiepen in gedragscounseling, en ook nog Gottman Koppels Counseling. De laatste is één van ’s werelds bekendste wetenschappelijk onderbouwde relatiecounseling methodes. In 2019 heeft hij tevens een maandlange, voltijdse dating coaching opleiding gevolgd in de Verenigde Staten.

Je kan als jongere (14+) of volwassene terecht bij Erik terecht voor diagnostiek, psycho- educatie, individuele psychologische begeleiding, en counseling. Specifiek omvat dit o.a. begeleiding bij stress-gerelateerde klachten, spanningshoofdpijn, burn-out, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, zelfvertrouwen, het doorbreken van eenzaamheid, angst gerelateerde problemen (perfectionisme, faalangst, compulsies, ruminatie, specifieke fobieën, paniekaanvallen en hyperventilatieklachten), chronische medische aandoeningen (o.a. bij pijnklachten, tinnitus, medisch onverklaarbare aandoeningen, fibromyalgie, prikkelbare darmsyndroom, chronische vermoeidheid, e.d.), existentiële vragen, en behoefte aan verandering of juist stabiliteit. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 16u
Dinsdag 12u 19u
Woensdag 8u 13u
Donderdag  8u 13u
Vrijdag  12u-15u  17u30-21u30
Zaterdag 8u30 13u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Ruth Lempens
RUTH Lempens - JONgeren/volwassenen

Meer info

Ruth (°1989) neemt binnen De Chartreuse begeleiding van jongeren (16+) en volwassenen op zich. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie optie volwassenen (KULeuven). Naast een voortgezette opleiding in psychodiagnostiek, vervolledigde ze tevens een jaaropleiding binnen systemisch en contextgericht werken en een jaaropleiding ACT.   Met ervaring binnen verschillende behandelsettings (PZ Broeders Alexianen, Obesitaskliniek Hasselt, PC Sint-Hiëronymus, Echo Sint-Niklaas, Asster vzw) kreeg ze zowel individuele begeleiding, contextbegeleiding als groepsbegeleiding in de vingers. Haar werkwijze sluit het meest aan bij Systematisch Rehabili­tatie­gericht Han­delen (SRH)  om cliënten te onder­steunen in hun herstel- en ont­wikke­lingsproces en om een omge­ving te creëren die steunend is en daarnaast ook Acceptance and Commitment Therapy om cliënten te helpen een bewust en waardevol leven te leiden, door hen te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten, remmingen weg te nemen, en hen te richten op wat écht belangrijk is hun leven.  Enerzijds houdt ze rekening met de  beper­kingen en ander­zijds worden aanwezige krachten aangeboord voor herstel en groei.  

Ruth volgt momenteel een vierjarige opleiding tot systeemtherapeut. 

Je kan bij Ruth terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen en gezinsbegeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 14u 22u30
Donderdag  15u  22u
Vrijdag  8u  13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KristienSite 
kristien Mispelters - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Kristien (°1977) maakt deel uit van ons team als psychologe voor volwassenen. Ze behaalde haar licenciaatsdiploma in de klinische psychologie aan de KULeuven en volgde bijkomend het seminarie voor het begeleiden van zieken bij professor Manu Keirse. Daarnaast bekwaamde ze zich tijdens de licentiaatsopleiding Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Ze vervolledigde recentelijk een opleiding in Acceptance and Commitment Therapy.

Opvang en begeleiding van mensen in moeilijke omstandigheden heeft haar altijd sterk geïnteresseerd, vandaar dat ze hier ook diverse opleidingen voor volgde bij het Rode Kruis waar ze al meer dan 20 jaar actief is. Ze doet er onder meer aan (crisis)opvang en begeleiding en daarnaast staat Kristien ook in voor opleidingen rond veerkracht, omgaan met schokkende gebeurtenissen en anderen helpen om te gaan met moeilijke gebeurtenissen. Helpen bij rouw- en verlieservaringen ligt Kristien nauw aan het hart. Ze heeft hierin jarenlang ervaring opgebouwd, steeds ondersteund door bijscholingen en studiedagen. 

Voor ze bij ons team kwam, heeft Kristien naast het individueel begeleiden van jongeren en volwassenen ook aan groepsbegeleiding en psycho-educatie gedaan. Ze heeft tevens een tijdje gewerkt in een ziekenhuis en met bejaarden. Daarnaast heeft ze ook ervaring in het begeleiden van personen met een handicap.

Je kan bij Kristien onder meer terecht voor individuele begeleiding, relatie/koppeltherapie, diagnostiek en psycho-educatie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 8u 13u   18u 22u
Donderdag 8u 13u   17u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 MargauxGMklein
MARGAUX GOEMANS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Margaux (°1993) vervoegt ons team als klinisch psychologe voor jongeren (14+) en volwassenen. Ze deed ervaring op in UPC Kortenberg op de afdeling persoonlijkheidsstoornissen waar ze instond voor diagnostiek en psychotherapeutische begeleiding en ze werkte als leefgroepbegeleider in de Bijzondere Jeugdzorg waarbinnen contextbegeleiding een belangrijke plaats had. Momenteel werkt ze naarst De Chartreuse halftijds als crisisinterventiemedewerker op een CAW. 

Margaux heeft specifieke interesse en ervaring in trauma, stress, angst, persoonlijkheidsproblematiek en gedragsproblemen. Haar werkwijze sluit aan bij de dialectische gedragstherapie en mindfulness. 

Om haar mogelijkheden te verdiepen en te verbreden, volgt ze een vierjarige opleiding in de integratieve psychotherapie (UA); waarbij zowel cliëntgerichte therapie, systeemtherapie, psychoanalytische therapie alsook cognitieve gedragstherapie op de voorgrond staan. 

Je kan bij Margaux onder meer terecht voor individuele begeleiding, ouderbegeleiding, diagnostiek en psycho-educatie.

 

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 13u30 16u30
Woensdag 17u 20u
Vrijdag 12u15 17u15

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Laura Lambrechts 
Laura Lambrechts - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Laura (°1993) maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe voor jongeren (16+) en volwassenen. Als Master in de Criminologie merkte ze reeds tijdens haar opleiding dat het psychologische binnen haar opleiding haar enorm kon boeien. Dit werd versterkt tijdens haar werkervaring in de gevangenis waardoor de stap naar een bijkomende studie psychologie logisch leek. Tijdens haar stage in het UPC KU Leuven in Sint-Lodewijk, stond ze in voor begeleiding en therapie bij personen met een persoonlijkheidsstoornis alsook diagnostisch onderzoek bij complexe problematiek. Na het behalen van haar Master in de psychologie ging ze aan de slag bij de Mind Body Unit te Campus Gasthuisberg. Momenteel werkt ze naast de Chartreuse in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, waar ze binnen Atmosfeer  ambulante diagnostische onderzoeken uitvoert bij volwassenen met het vermoeden van een autismespectrumstoornis. 

Laura heeft een breed interessegebied, voor haar staat het werken met de mens en diens moeilijkheid centraal. Ze begrijpt moeilijkheden vanuit ontwikkeling en context.
Dit vertaalt zich ook in haar eigen continue bijscholing.

Laura staat open voor iedereen die met zichzelf of anderen in de knoop ligt en hier graag aan wil werken.Je kan bij Laura onder meer terecht voor individuele begeleiding, diagnostiek en psycho-educatie.

 

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Donderdag 8u 13u
Vrijdag 14u 19u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mart Duerinck 
 MART DUERINCK - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Mart (°1993) vervoegt ons psychologenteam als psychologe voor jongeren (+14) en volwassenen. Met een professionele bachelor Maatschappelijk Werk op zak, werd ze binnen het werkveld als contextbegeleidster verder geprikkeld door de psyche van de mens. Ze behaalde aansluitend een Bachelor en Master in de klinische psychologie (KU Leuven). Ze deed ervaring op in de opname-eenheid voor personen in een acute emotionele of psychiatrische crisis (UPC, Gasthuisberg) en heeft kortdurend meegedraaid in het mobiel crisisteam (UPC, Gasthuisberg). Verder is ze vlot in de omgang met kinderen en jongeren, door begeleiding van kinderen/jongeren bij school- en vrijetijdsactiviteiten.  In De Switch (De Wissel) heeft ze al heel wat ervaring opgedaan in het werken met adolescenten met psychosociale en/of psychiatrische problematieken binnen een residentiële setting. Momenteel is Mart er deeltijds werkzaam, waarbij zowel leefgroepbegeleiding als individuele begeleiding van adolescenten tot haar takenpakket behoort. 

Mart haar therapeutische werkwijze sluit het best aan bij de experiëntiele en cliëntgerichte benadering. Ze treedt in het hier- en- nu in contact om vanuit een sterke relatie te werken aan de moeilijkheden die de cliënt ervaart. Indien ze van mening is dat de cliënt gebaat is met gerichte opdrachten; dan zal ze dit weliswaar integreren in haar werking.  

Je kan bij Mart terecht voor psycho-educatie, individuele begeleiding en contextbegeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen    
Woensdag 8u-13u 16u - 22u 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 tessa klein
 TESSA HAESAERTS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Tessa (°1995) zet zich als Master in de klinische psychologie (KU Leuven)  in voor onze jongeren- en volwassenenwerking. Ze deed ervaring op in het PZ Sint-Annendael als stagiaire, waarna ze meteen aansluitend aan het werk kon blijven. Ze werkte er voornamelijk met psychiatrische patiënten, individueel en in groep met een focus op cognitief-gedragstherapeutische behandeltechnieken met een experiëntiële grondhouding. Tessa gaat graag aan de slag met moeilijkheden rond angst- en stemming, piekeren, stress en communicatie. Ook het werken met persoonlijkheidsproblematiek is haar niet vreemd. Naast De Chartreuse, is Tessa momenteel werkzaam als zelfstandig psychologe in een praktijk te Antwerpen.

Een persoon wordt bij Tessa als uniek individu gezien. Een persoon met eigen waarden, overtuigingen, kenmerken en kwaliteiten dewelke gezien en beluisterd kunnen worden in een veilige omgeving. De aanpak kan op die manier volledig afgestemd worden om de mogelijkheden, moeilijkheden en kwetsbaarheden van de persoon en diens omgeving.

Tessa verdiept zich momenteel via opleiding in de Schematherapie. Dit is een een integratieve therapie die elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie, gestalttherapie en hechtingsmodellen met elkaar combineert om hardnekkige psychische stoornissen succesvol te behandelen. De schematherapie richt zich daarvoor op de in de jeugd ontstane maladaptieve schema’s en geschonden basisbehoeften en gebruikt cognitieve, ervaringsgerichte en gedragsmatige technieken om tot duurzame en diepgaande verandering te komen. Ook de therapeutische relatie speelt hierin een essentiële rol. 

Je kan bij Tessa terecht voor psycho-educatie en individuele begeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 13u30
Dinsdag 8u 14u
Zaterdag 8u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Freijke aangepast klein
FREIJKE DUPONT - JONgeren/volwassenen

Meer info

Freijke (°1991) maakt deel uit van het van jongeren (16+) en volwassenenteam. Al snel in haar leven voelde ze dat ze iets wilde betekenen voor anderen en trok ze na haar secundair onderwijs naar Zuid-Afrika om er als vrijwilliger aan de slag te gaan. Kinderdagverblijven opstarten, activiteiten ondersteunen in een weeshuis, kinderen animeren en het aanleren van taal- en rekenvaardigheden hoorde er ook bij.  Een studie psychologie werd een volgende uitdaging, die ze combineerde met het scoutsleiderschap en een functie als begeleider bij 'Omkaderd Wonen' waarbinnen ze praktische en mentale ondersteuning aan mensen met een functiebeperking gaf. Na afstuderen als Master in de klinische psychologie optie volwassenen (KULeuven) met stageplaats UPC Sint- Kamillus Bierbeek (eenheid Algemene Psychiatrie en de observatie- en behandelingseenheid voor geïnterneerden)  ging ze aan de slag als patiëntbegeleider / contextbegeleider op verschillende plaatsen. Ze deed ervaring op in individuele- en groepspsychotherapie, uitgaande vanuit de analyse van de individuele noden bij zowel jongeren als volwassenen. Momenteel is Freijke naast de Chartreuse nog deeltijds werkzaam als begeleider in UPC Sint Kamillus te Bierbeek. 

Om haar werken kracht bij te zetten, volgt ze een opleiding tot cliëntgericht psychotherapeut (KU Leuven).

Je kan bij Freijke terecht voor , psycho-educatie en individuele psychologische begeleiding.  

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Van Tot
Dinsdag 8u 14u
Woensdag 17u 22u
Donderdag 8u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hanne
HANNE STOOP - KINDEREN/JONGEREN/JONGVOLWASSENEN

Meer info

Hanne (°1991) versterkt het psychologenteam als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting kinderen en adolescenten (KULeuven). Tijdens de begeleiding van kinderen, jongeren en hun context in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) is ze in contact gekomen met verscheidene problematieken zoals AD(H)D, autisme en problemen op het gebied van het sociale, emotionele, gedrag en hechting. Ze heeft een brede belangstelling in de diverse problematieken. Nadien heeft ze met succes de Specifieke Lerarenopleiding afgerond (KULeuven). Dit pedagogisch diploma komt goed van pas bij psycho-educatie, leerproblemen en groepssessies, zoals sociale vaardigheidstraining.  Daarnaast is ze zich aan het verdiepen in de bewegingtherapie aan de hand van circustechnieken en de bewegingpedagogiek van Veronica Sherborne, waarvan ze de basiscursus heeft voltooid (Sherborne Vereniging België). Hiermee tracht ze onder andere de ontwikkeling van kinderen te stimuleren op de verschillende domeinen. Op therapeutisch vlak, volgt Hanne momenteel de vierjarige postgraduaatopleiding in de cognitieve gedragstherapie (KU Leuven)

Je kan bij Hanne terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen voor kinderen en jongeren, ouder- en gezinsbegeleidingen. Tijdens de begeleiding heeft ze telkens oog voor de noden van de cliënten. Om aan die specifieke noden te kunnen beantwoorden maakt ze gebruik van gesprekken met een cognitieve of creatieve invalshoek en eventueel spel. Tot slot vindt Hanne het belangrijk om telkens samen met de kinderen, jongeren en ouders te zoeken, om samen te denken en om samen mee stap voor stap vooruit te gaan.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Woensdag 12u-18u 

Donderdag 17u-22u 

Zaterdag 9u-12u (Sherborne)

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Anneleen.seksuologe.seksuologie
Anneleen Hermans - JONGEREN/VOLWASSENEN - BEGELEIDING & SEKSUOLOGIE

Meer info

Anneleen Hermans vervoegt ons team als therapeute voor jongeren en als seksuologe. Ze behaalde een diploma tot Bachelor in de Orthopedagogie, waarna ze zich heeft bijgeschoold tot Master in de Seksuologie. Als stagiaire in de orthopedagogie begeleidde ze kinderen, adolescenten en volwassenen rond leven in (kans)armoede, verslaving en omgaan met geweld. Nadien kon ze aan de slag binnen de Bijzondere Jeugdzorg en leefgroepwerking (‘De Rotonda’), een begeleidingsinitiatief voor jongeren en hun context. Ze werkte ook rond relaties en seksualiteit binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Momenteel is Anneleen naast De Chartreuse, actief als therapeutisch assistent in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Antwerpen.

Anneleen haar passies liggen in beide domeinen, namelijk het therapeutisch werken met jongeren en het werken als seksuologe met jongeren, volwassenen en koppels.

Binnen het werken met jongeren heeft ze veel affiniteit en ervaring met multiculturaliteit, identiteitsvorming, gedragsproblemen (al dan niet ten gevolge van emotionele problemen), daderschap, verslavingszorg, omgaan met seksueel (overschrijdend) gedrag, seksuele geaardheid en genderidentiteit. Ze werkt ook graag met/rond echtscheiding en nieuw samengestelde gezinnen. Ze staat ook open voor andere psychosociale of ontwikkelingsgebonden moeilijkheden.

Anneleen heeft een achtergrond in het systemisch en contextueel werk, waarbij ze kan inzetten op ‘nieuwe autoriteit’ of op andere manieren de nauwe context zal betrekken. Ze gelooft in een herstelgerichte visie en durft al eens op een creatieve manier aan de slag te gaan. Ze is tevens geschoold in LSCI (Life Space Crisis Intervention), een therapeutische methode om crisissituaties om te buigen tot leermomenten voor de jongeren.

Als seksuologe staat Anneleen open voor allerhande vragen en zoektochten omtrent het thema. Seksualiteit is een centraal aspect in het leven van een mens dat beïnvloed wordt door de interactie van biologische, psychologische, sociale en religieuze factoren. De beleving en vormgeving zijn erg belangrijk om tot een positieve, veilige en respectvolle ervaring te komen. Pijn bij het vrijen, geen zin in seks, moeilijk opgewonden geraken, seksuele moeilijkheden, vruchtbaarheidsmoeilijkheden, gender, verslaving, verwarring rond geaardheid, tienerprostitutie … kunnen aan bod komen.

Vanuit een cliëntgerichte houding zal ze onbevooroordeeld luisteren en samen op pad gaan om een gepast antwoord te vinden op uw vragen. Afhankelijk van de problematiek kan een individueel traject wenselijk zijn, dan wel een traject met partner.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 13u30 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sophie - Autisme
SOPHIE LOEYS - KINDEREN/JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Sophie versterkt het psychologenteam als klinisch psychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting levenslooppsychologie (VUB) en volgde daarnaast een  basisopleiding in de psychoanalyse vanuit een dieperliggende interesse in de dynamieken binnen een persoon. Ze deed ervaring op in diverse klinische settings waaronder UPC KU Leuven, waar ze instond voor begeleiding van volwassenen met psychotische problematiek. Nadien bewandelde ze het pad van ontwikkelingsproblematieken (Autisme, ASS, ADHD, Andere neuropsychologische moeilijkheden) bij zowel volwassenen als kinderen en jongeren waarbij ze instond voor diagnostiek en begeleiding (dienst Atmosfeer UPC KU Leuven; Exentra - Expertisecentrum hoogbegaafdheid te Berchem; zelfstandige praktijk).  

Haar specialisaties liggen in het domein van psychodiagnostiek, hoogbegaafdheid en ontwikkelingsproblematieken zoals bijvoorbeeld autisme. Bij jongere kinderen zal ze eerder beroep doen op het spel om contact te leggen met het kind en belangrijke thema's verder uit te diepen op een veilige en aangename manier. Bij oudere kinderen (10+) maakt ze tijdens therapieën vaak gebruik van gedragstherapeutische interventies, zoals het 5G-schema. 
 
Sophie vindt het belangrijk om op flexibele en creatieve wijze in contact te treden, zonder vooroordelen een luisterend oor te bieden en te zoeken naar de best aansluitende hulp. Ze exploreert graag samen de klachten en moeilijke thema's om daarnaast ook binnen de sterktes en kwaliteiten van een persoon te gaan zoeken om met de eigen tools verandering mogelijk te maken. Sophie staat achter de visie dat veerkracht één van de  belangrijkste peilers is voor duurzame verandering.
Je kan bij Sophie terecht voor psycho-educatie, psychodiagnostiek, individuele begeleiding voor kinderen (5+), jongeren alsook ouders en volwassenen zijn welkom. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 13u30 19u30
Donderdag 13u45 21u
Zaterdag 8u 18u

Diagnostisch onderzoek vindt steeds plaats op dinsdagvoormiddag. 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Margaux Gybels 
Margaux gybels - KLEUTERS/Kinderen/jongeren

Meer info

Margaux (°1991) maakt deel uit van ons team als kind- en jongerenpsychologe. Na jarenlange inzet voor de speelpleinwerking en divers vrijwilligerswerk, werd een opleiding Klinische Psychologie van kinderen en adolescenten (KULeuven) een zeer aansluitende keuze. Ze deed ervaring op in het kinder- en jongerenteam van het CGG te Sterrebeek en als zelfstandig klinisch psychologe. Daarnaast werkte ze ook als 'buddy' in het lager secundair onderwijs en het volwassenenonderwijs. Naast de Chartreuse is Margaux deeltijds werkzaam als practicumbegeleider in de opleiding psychologie aan de KU Leuven. 

Margaux vindt het erg belangrijk om via belevingsonderzoek en (handelingsgerichte) psychodiagnostiek een zo diepgaand en genuanceerd mogelijk beeld te krijgen van het kind/de jongere en hun context om van hieruit een aangepaste begeleiding te bieden. Om gedegen begeleiding te bieden, volgde ze allerhande studiedagen rond speltherapie alsook supervisie bij een speltherapeut. Ze volgt de vierjarige therapeutische opleiding tot psychodynamisch therapeut. 

Je kan bij Margaux terecht voor diagnostiek,  psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en ouder- en gezinsbegeleidingen

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dinsdag 15u-22u 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   
 Kim Casteels
KIM Casteels - kleuters/KINDEREN/jongeren -16jaar

Meer info

Kim (°1995) vervoegt ons team als kinderpsychologe voor kinderen en jongeren tussen 4 jaar en 14 jaar. Ze deed ervaring op als psychopedagogisch consulent binnen het VCLB en als zorgleraar en zorgondersteuner in het buitengewoon onderwijs type basisaanbod en type 9. Momenteel is ze naast de Chartreuse ook halftijds aan de slag als psychologe in het buitengewoon onderwijs; waarbinnen ze in haar dagelijkse werking begeleiding biedt aan kinderen met gedrags- en emotionele moeilijkheden.

Kim heeft een voorliefde voor alles wat te maken heeft met interpersoonlijke vaardigheden en emotieregulatie. Dit kan gaan over het beheersen van agressie en woedebuien alsook omgaan met tegenslagen en teleurstellingen. Daarnaast kunnen kinderen die moeite hebben met het reguleren van angst en teruggetrokkenheid, al dan niet binnen sociale interacties eveneens bij haar terecht. Ook het werken rond zelfcontrole, zelfvertrouwen, leer- en werkhouding,  slaap- en eetmoeilijkheden zijn haar niet vreemd. 

Ze gelooft dat elk kind kan groeien en ondersteunt dit proces, gebaseerd op de positieve psychologie werkend met de passie en de vaardigheden die het kind al heeft.

Je kan bij Kim terecht voor diagnostiek,  psycho-educatie, individuele coaching en individuele psychologische begeleiding

 

Contact

 Dagen  Vanaf Tot
 Donderdag  16u 22u
 Zaterdag  8u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Querinda , ergotherapeut, psycholoog 
Querinda Billen - KINDEREN/JONGEREN- LEER- EN ONtwikkelingscoach

Meer info

Querinda (°1994) maakt deel uit van ons kind-en jongerenteam. Na het behalen van een Bachelor Ergotherapie met specifieke interesse in leerzorg (PXL) wilde ze zich verder ontwikkelen binnen dit domein. De Master in de schoolpsychologie (KU Leuven)werd een logische keuze.  Met ervaring in diverse klinische alsook schoolse settings is ze zeer breed inzetbaar binnen de leer- en ontwikkelingszorg. Ze werkte ondermeer in centrum voor ambulante revalidatie te Hasselt, Psychiatrisch centrum te Munsterbilzen, Woonzorgcentrum 'Residentie Prinsenpark' alsook ondersteuning aan kinderen en volwassenen met mentale beperking. Daarnaast dompelde ze zich nog meer onder in schoolse milieus zoals psycho-pedagogisch consulent bij CLB GO! en Studentenbegeleiding aan UHasselt. 

Querinda is bijzonder geïnteresseerd in het begeleiden van kinderen, van kleuter tot adolescent, die door leer- of ontwikkelingsproblemen moeite hebben op school. Dit kan gaan van problemen die zich voordoen tijdens het knutselen (knippen, plakken), het tekenen, het spelen tot zich aankleden, hygiëne en zelfzorg. Ook hoort hiertoe het hele domein van executieve functies zoals werkhouding, werktempo, ruimtelijke oriëntatie (puzzels, spiegelingen,..), organisatie en planning, geheugen en aandacht en concentratie. Daarnaast gaat ze graag aan de slag rond communicatieve en assertieve vaardigheden; leerproblemen (taal, rekenen, spelling, studiebegeleiding) en leerprocessen alsook ondersteuning bij kinderen/jongeren met autisme en kinderen/jongeren met hoogbegaafdheid. 

Je kan bij Querinda terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele schoolpsychologische/ergotherapeutische begeleidingen voor kinderen en jongeren. Ze is er van overtuigd dat elk kind op een creatieve en leuke manier zijn eigen ontwikkeling kan vormgeven.  Vertrekkende vanuit het kind en de context, zoekt ze samen naar een gepaste aanpak. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 15u 21u
Woensdag  11u 18u
Vrijdag 15u 20u
Zaterdag 8u 17u

Diagnostisch onderzoek op dinsdag- en donderdagvoormiddag.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Charlien
Charlien BELLEMANS- KLEUTERS/KINDEREN- SPELCOUNSELOR

Meer info

Charlien vervoegt ons kinderteam als spelcounselor. Ze behaalde het diploma Bachelor in de Orthopedagogie en verdiepte zich nadien via een tweejarig postgraduaat tot cliëntgericht spelcouselor (Thomas More). Charlien deed eerst professionele ervaring op met volwassenen met een verstandelijke beperking om nadien te voelen dat ze haar hart toch verloren heeft aan het werken met kinderen. Ze werkte reeds als monitor voor Sporta vzw (2011-2017). Tegelijk deed ze ervaring op in Revalidatiecentrum Pulderbos waar ze instond voor begeleiding van kinderen en jongeren met autisme, epilepsie, verstandelijke beperking, etc. Dit werkdomein werd aangevuld met bedrevenheid in MPI Oosterlo, waar ze naast de auti-werking ook kinderen en jongeren met gedragsproblemen begeleidde. Ze was nadien werkzaam als spelcounselor binnen vzw Radar te Ternat waarbij ze kinderen met psychosociale problemen begeleidde via spel. Naast De Chartreuse voert Charlien professionele activiteiten uit binnen CKG De Schommel waar ze zich vooral richt op de begeleiding van kinderen van 0-12 jaar met een verontrustende opvoedingssituatie, waarbij hechtingsproblematieken en gedragsproblemen vaak aanwezig zijn. Ook het begeleiden van ouders en het ondersteunen bij opvoeding/verzorging van het kind behoren tot haar takenpakket.

Als spelcounselor binnen De Chartreuse begeleidt Charlien kinderen (4-12 jaar) en hun ouders met uiteenlopende psychosociale problemen (rouw, angst, echtscheiding, hechting, pestproblematiek, etc.). Spelcounseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening waarin het spel van het kind centraal staat in de begeleiding. Spel geeft het kind de gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met nieuw gedrag. Als spelcounselor volgt ze het kind in zijn/haar spel, probeert ze de speeltaal van het kind te begrijpen, geeft ze ondersteuning bij het uiten en verwerken van problemen en brengt ze veranderingsprocessen op gang. Het kind krijgt de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen en emotionele en cognitieve inzichten te verwerven. De omgeving van het kind wordt zoveel mogelijk bij de begeleiding betrokken.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 14u 18u
Zaterdag 8u30 12u30


Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sarah bemiddeling
Sarah Cauwelier - BEMIDDELING

Meer info

Sarah vervoegt ons team als bemiddelaar in familiezaken. Sarah is afgestudeerd als maatschappelijk werker (KHLeuven). Ze is nadien werkzaam geweest bij de mutualiteiten, onder andere als overlegcoördinator en sectorwerker waar ze een passie ontwikkelde voor bemiddeling in (crisis)situaties. Sarah heeft vervolgens zich verder gespecialiseerd via het postgraduaat Bemiddeling in Familiezaken. Naast haar praktijk als familiaal bemiddelaar binnen De Chartreuse is zij tevens werkzaam als maatschappelijk werker binnen het Universitair Psychiatrisch Centrum Bierbeek.

Om een officiële erkenning te krijgen en te behouden als Erkend Familiaal Bemiddelaar dient Sarah zich te houden aan strenge voorwaarden die kwaliteit waarborgen. Ze volgt ook op regelmatige basis permanente vormingen.

Sarah voelt dat ze mensen wil vooruithelpen in het leven. Door haar ervaring kan ze zich steeds goed inleven in de wereld van andere mensen, wat een grote kracht heeft in de bemiddeling. Ze werkt integer en geduldig en doet beroep op een breed spectrum van kennis en expertise.

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 20u 22u
Vrijdagochtend 8u 12u
Vrijdagavond 19u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go to top