Wij zijn met De Chartreuse regelmatig op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. Heb je interesse om ons team te versterken, stuur dan je sollicitatiebrief op naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij contacteren u! Er zijn twee voltijdse stageplekken in de psychologie mogelijk per jaar. Stel je gerust kandidaat voor schooljaar 2022-2023.
Vacante betrekkingen
Eveline vervoegt ons team als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in Musculoskeletale Revalidatie en Respiratoire Revalidatie. Eveline deed ervaring op in zelfstandige praktijken (Muscoloskeletale Revalidatie) evenals in ziekenhuizen en Revalidatiecentra. Ze verzorgde in deze laatste Locomotorische revalidatie (H.H. Tienen), Inwendige revalidatie (H.H. Leuven), Respiratoire Revalidatie (Revalidatiecentrum Pulderbos) en Inwendige revalidatie (Imelda Ziekenhuis Bonheiden). Afgelopen jaar (2020-2021) was ze tevens deeltijds werkzaam in WZC De Wyngaert waar ze een divers takenpakket uitoefende. Naast de Chartreuse werkt ze als kinesiste bij een voetbalploeg, geeft ze turntrainingen aan kinderen en is ze tevens nog werkzaam in een andere zelfstandige praktijk.
Mensen kunnen helpen door op een actieve manier hun lichaam te leren kennen, hun bewegings- en ademhalingspatronen te optimaliseren of door een combinatie van manuele therapie en actieve revalidatie een patiënt opnieuw te laten functioneren in onze samenleving zijn voor Eveline de mooiste aspecten binnen kinesitherapie.
Je kan bij Eveline terecht voor uiteenlopende klachten. Ze neemt naast de algemene kinesitherapie ook Respiratoire Revalidatie en Ademhalingstherapie op, al dan niet in samenwerking met de psycholoog/psychotherapeut.
Een open ademhaling geeft snel positieve effecten en helpt ondersteunend in de behandeling van vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratiestoornissen, angsten en hyperventilatie, vasthouden vs. loslaten van gevoelens enzovoort. In het algemeen verbetert het dus de levenskwaliteit.
Margaux (°1993) vervoegt ons team als klinisch psychologe voor jongeren (14+) en volwassenen. Ze deed ervaring op in UPC Kortenberg op de afdeling persoonlijkheidsstoornissen waar ze instond voor diagnostiek en psychotherapeutische begeleiding en ze werkte als leefgroepbegeleider in de Bijzondere Jeugdzorg waarbinnen contextbegeleiding een belangrijke plaats had. Momenteel werkt ze naarst De Chartreuse halftijds als crisisinterventiemedewerker op een CAW.
Margaux heeft specifieke interesse en ervaring in trauma, stress, angst, persoonlijkheidsproblematiek en gedragsproblemen. Haar werkwijze sluit aan bij de dialectische gedragstherapie en mindfulness.
Om haar mogelijkheden te verdiepen en te verbreden, volgt ze een vierjarige opleiding in de integratieve psychotherapie (UA); waarbij zowel cliëntgerichte therapie, systeemtherapie, psychoanalytische therapie alsook cognitieve gedragstherapie op de voorgrond staan.
Je kan bij Margaux onder meer terecht voor individuele begeleiding, ouderbegeleiding, diagnostiek en psycho-educatie.
Laura (°1993) maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe voor jongeren (16+) en volwassenen. Als Master in de Criminologie merkte ze reeds tijdens haar opleiding dat het psychologische binnen haar opleiding haar enorm kon boeien. Dit werd versterkt tijdens haar werkervaring in de gevangenis waardoor de stap naar een bijkomende studie psychologie logisch leek. Tijdens haar stage in het UPC KU Leuven in Sint-Lodewijk, stond ze in voor begeleiding en therapie bij personen met een persoonlijkheidsstoornis alsook diagnostisch onderzoek bij complexe problematiek. Na het behalen van haar Master in de psychologie ging ze aan de slag bij de Mind Body Unit te Campus Gasthuisberg. Momenteel werkt ze naast de Chartreuse in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, waar ze binnen Atmosfeer ambulante diagnostische onderzoeken uitvoert bij volwassenen met het vermoeden van een autismespectrumstoornis.
Laura heeft een breed interessegebied, voor haar staat het werken met de mens en diens moeilijkheid centraal. Ze begrijpt moeilijkheden vanuit ontwikkeling en context.
Dit vertaalt zich ook in haar eigen continue bijscholing.
Laura staat open voor iedereen die met zichzelf of anderen in de knoop ligt en hier graag aan wil werken.Je kan bij Laura onder meer terecht voor individuele begeleiding, diagnostiek en psycho-educatie.
Emilie (°1993) maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe voor jongeren (12+) en volwassenen. Ze behaalde haar Master in de pedagogische wetenschappen (UGent) en volgde aanvullend een opleiding in de klinische psychologie (VUB). Als stagiaire stond ze in centrum Ganspoel, waarbij leefgroepbegeleiding en handelingsplanning kernelementen waren. Ook werkte ze voor Agenschap Jongerenwelzijn binnen het multidisciplinair team, waarbij ze consulenten ondersteunde in het begeleiden van gezinnen in een verontrustende situatie. Hier leerde ze ook werken met de principes van Signs of Safety. Ze deed ervaring op in het Universitair Psychiatrisch ziekenhuis in Kortenberg op de afdeling ‘Beaufort’. Dit is een afdeling voor jongeren met een psychiatrische problematiek (angst, depressie, gezin- en school, ...) in een crisissituatie. Als ondersteuner type 7, hielp ze jongeren met spraak-, taalstoornis door via individuele begeleiding hun mogelijkheden uit te breiden. In een multidisciplinaire praktijk ging ze met jongeren en volwassenen aan de slag waarbij ze via gesprekstherapie en integratief kader ging zoeken naar de noden van de persoon en hier gepaste begeleiding voor bood.
Emilie is thuis in het oplossingsgerichte en integratieve kader. Ze is geschoold tot erkend loopbaanbegeleider. Ze is ook geïnteresseerd in meditatie en yoga technieken die voor bepaalde personen heel ontspannend kunnen werken.Hier heeft ze ook een bijkomende opleiding in gevolgd.
Ze ziet zichzelf als een gedreven en rustig persoon met veel empathie.
Je kan als jongere/volwassene bij Emilie terecht voor moeilijkheden zoals neerslachtigheid/depressie, angsten, rouw, eetproblemen, moeilijkheden in zelfbeeld en burnoutklachten. Ook jongeren met studieproblemen of schoolgerelateerde problemen (faalangst, onzekerheid, gepest worden) kunnen bij Emilie ondersteuning krijgen. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen.
Anke (°1983) werkt als klinisch psychologe in de praktijk. Ze is klinisch psychologe (VUB, 2008), neuropsychologe (Universiteit Utrecht, 2011) en oplossingsgerichte counselor (Korzybski Instituut, 2021). Tijdens haar werk als wetenschappelijk onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan met mensen met een bipolaire stemmingsstoornis en heeft daarna de switch gemaakt naar de klinische praktijk. Ze is momenteel in opleiding tot oplossingsgericht cognitieve psychotherapeut (Korzybski Instituut) en volgt ook een permanente vorming in de psychodiagnostiek bij volwassenen, 2021-2023). Ze vindt continue bijscholing duidelijk erg belangrijk en volgt regelmatig ook kortdurende vormingen rond behandeling en preventie van diverse klachten en therapeutische technieken. Anke is getrouwd en is trotse mama van twee dochtertjes.
Als oplossingsgericht cognitieve therapeut kijkt ze op een respectvolle en positieve manier samen met de cliënt naar waar die tegenaan loopt en wat die anders zou willen zien in het leven. Samen zoeken ze naar wat mogelijk is door het benutten van de eigen krachten, vaardigheden en talenten, waarbij er aandacht is voor de cliënt als individu en diens achtergrond en relaties met anderen. Hierbij wordt het oplossingsgericht vermogen van de cliënt gestimuleerd waardoor deze snel weer op eigen kracht verder kan en ook in de toekomst moeilijke situaties constructief en creatief aan kan.
Je kan bij Anke terecht als (jong)volwassene en oudere voor psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en diagnostiek voor klachten rond o.a. zelfvertrouwen, perfectionisme en faalangst, eetproblematieken (vnl. emotioneel eten, overgewicht en obesitas), relationele problemen, stemmingsstoornissen en stressgerelateerde klachten.
Begeleiding gebeurt bij Anke door middel van ondersteunende therapeutische gesprekken en (thuis)opdrachten en kan in het Nederlands en Engels doorgaan. Anke trekt er ook graag op uit om de begeleiding al wandelend in de buurt van de praktijk te laten doorgaan (met uitzondering van het intakegesprek).
Tessa (°1995) zet zich als Master in de klinische psychologie (KU Leuven) in voor onze jongeren- en volwassenenwerking. Ze deed ervaring op in het PZ Sint-Annendael als stagiaire, waarna ze meteen aansluitend aan het werk kon blijven. Ze werkte er voornamelijk met psychiatrische patiënten, individueel en in groep met een focus op cognitief-gedragstherapeutische behandeltechnieken met een experiëntiële grondhouding. Tessa gaat graag aan de slag met moeilijkheden rond angst- en stemming, piekeren, stress en communicatie. Ook het werken met persoonlijkheidsproblematiek is haar niet vreemd. Naast De Chartreuse, is Tessa momenteel werkzaam als zelfstandig psychologe in een praktijk te Antwerpen.
Een persoon wordt bij Tessa als uniek individu gezien. Een persoon met eigen waarden, overtuigingen, kenmerken en kwaliteiten dewelke gezien en beluisterd kunnen worden in een veilige omgeving. De aanpak kan op die manier volledig afgestemd worden om de mogelijkheden, moeilijkheden en kwetsbaarheden van de persoon en diens omgeving.
Tessa heeft zich verdiept via opleiding in de Schematherapie. Dit is een een integratieve therapie die elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie, gestalttherapie en hechtingsmodellen met elkaar combineert om hardnekkige psychische stoornissen succesvol te behandelen. De schematherapie richt zich daarvoor op de in de jeugd ontstane maladaptieve schema’s en geschonden basisbehoeften en gebruikt cognitieve, ervaringsgerichte en gedragsmatige technieken om tot duurzame en diepgaande verandering te komen. Ook de therapeutische relatie speelt hierin een essentiële rol.
Je kan bij Tessa terecht voor psycho-educatie en individuele begeleiding.
Anneleen Hermans vervoegt ons team als therapeute voor jongeren en als seksuologe. Ze behaalde een diploma tot Bachelor in de Orthopedagogie, waarna ze zich heeft bijgeschoold tot Master in de Seksuologie. Als stagiaire in de orthopedagogie begeleidde ze kinderen, adolescenten en volwassenen rond leven in (kans)armoede, verslaving en omgaan met geweld. Nadien kon ze aan de slag binnen de Bijzondere Jeugdzorg en leefgroepwerking (‘De Rotonda’), een begeleidingsinitiatief voor jongeren en hun context. Ze werkte ook rond relaties en seksualiteit binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Momenteel is Anneleen naast De Chartreuse, actief als therapeutisch assistent in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Antwerpen.
Anneleen haar passies liggen in beide domeinen, namelijk het therapeutisch werken met jongeren en het werken als seksuologe met jongeren, volwassenen en koppels.
Binnen het werken met jongeren heeft ze veel affiniteit en ervaring met multiculturaliteit, identiteitsvorming, gedragsproblemen (al dan niet ten gevolge van emotionele problemen), daderschap, verslavingszorg, omgaan met seksueel (overschrijdend) gedrag, seksuele geaardheid en genderidentiteit. Ze werkt ook graag met/rond echtscheiding en nieuw samengestelde gezinnen. Ze staat ook open voor andere psychosociale of ontwikkelingsgebonden moeilijkheden.
Anneleen heeft een achtergrond in het systemisch en contextueel werk, waarbij ze kan inzetten op ‘nieuwe autoriteit’ of op andere manieren de nauwe context zal betrekken. Ze gelooft in een herstelgerichte visie en durft al eens op een creatieve manier aan de slag te gaan. Ze is tevens geschoold in LSCI (Life Space Crisis Intervention), een therapeutische methode om crisissituaties om te buigen tot leermomenten voor de jongeren en schoolde zich bij dmv opleiding rond transgender. Anneleen volgt een traject tot relatie en gezinstherapeut.
Als seksuologe staat Anneleen open voor allerhande vragen en zoektochten omtrent het thema. Seksualiteit is een centraal aspect in het leven van een mens dat beïnvloed wordt door de interactie van biologische, psychologische, sociale en religieuze factoren. De beleving en vormgeving zijn erg belangrijk om tot een positieve, veilige en respectvolle ervaring te komen. Pijn bij het vrijen, geen zin in seks, moeilijk opgewonden geraken, seksuele moeilijkheden, vruchtbaarheidsmoeilijkheden, gender, verslaving, verwarring rond geaardheid, tienerprostitutie … kunnen aan bod komen.
Vanuit een cliëntgerichte houding zal ze onbevooroordeeld luisteren en samen op pad gaan om een gepast antwoord te vinden op uw vragen. Afhankelijk van de problematiek kan een individueel traject wenselijk zijn, dan wel een traject met partner.
Sophie (°1996) versterkt het psychologenteam als klinisch psychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting levenslooppsychologie (VUB) en volgde daarnaast een basisopleiding in de psychoanalyse vanuit een dieperliggende interesse in de dynamieken binnen een persoon. Ze deed ervaring op in diverse klinische settings waaronder UPC KU Leuven, waar ze instond voor begeleiding van volwassenen met psychotische problematiek. Nadien bewandelde ze het pad van ontwikkelingsproblematieken (Autisme, ASS, ADHD, Andere neuropsychologische moeilijkheden) bij zowel volwassenen als kinderen en jongeren waarbij ze instond voor diagnostiek en begeleiding (dienst Atmosfeer UPC KU Leuven; Exentra - Expertisecentrum hoogbegaafdheid te Berchem; zelfstandige praktijk).
Rachelle (°1988) maakt deel uit van ons team als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie voor volwassenen en vervolledigde nadien een Master in de klinische psychologie met optie kinderen en jongeren. Een rijke ervaring deed ze reeds op in OBC Espero, UPC Leuven, binnen de gesloten jeugdzorg, als kinderpsycholoog in een ziekenhuis en als eerstelijnspsychologe binnen een huisartsenpraktijk.
Rachelle vindt het erg belangrijk om via belevingsonderzoek en gesprekken met ouders een zo diepgaand en genuanceerd mogelijk beeld te krijgen van het kind en hun context om van hieruit een aangepaste begeleiding te bieden. Om gedegen begeleiding te bieden rondde ze de vierjarige therapeutische opleiding tot psychodynamisch kindertherapeut af en volgde ze tevens nog bijkomende opleidingen en studiedagen. Haar aanpak is vooral speltherapeutisch, waarbij ze het kind ondersteunt om dieperliggende emotionele problemen te verwerken. Zo kan ze het zelfvertrouwen helpen versterken en kan het kind groeien in zijn/haar ontwikkelingsproces (oplossingsvaardigheden, communicatie, ...).
Je kan bij Rachelle terecht voor belevingsonderzoek, speltherapie, psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en ouder- en gezinsbegeleidingen.
Kim (°1995) vervoegt ons team als kinderpsychologe voor kinderen en jongeren tussen 4 jaar en 14 jaar. Ze deed ervaring op als psychopedagogisch consulent binnen het VCLB en als zorgleraar en zorgondersteuner in het buitengewoon onderwijs type basisaanbod en type 9. Momenteel is ze naast de Chartreuse ook halftijds aan de slag als psychologe in het buitengewoon onderwijs; waarbinnen ze in haar dagelijkse werking begeleiding biedt aan kinderen met gedrags- en emotionele moeilijkheden.
Kim heeft een voorliefde voor alles wat te maken heeft met interpersoonlijke vaardigheden en emotieregulatie. Dit kan gaan over het beheersen van agressie en woedebuien alsook omgaan met tegenslagen en teleurstellingen. Daarnaast kunnen kinderen die moeite hebben met het reguleren van angst en teruggetrokkenheid, al dan niet binnen sociale interacties eveneens bij haar terecht. Ook het werken rond zelfcontrole, zelfvertrouwen, leer- en werkhouding, slaap- en eetmoeilijkheden zijn haar niet vreemd.
Ze gelooft dat elk kind kan groeien en ondersteunt dit proces, gebaseerd op de positieve psychologie werkend met de passie en de vaardigheden die het kind al heeft.
Je kan bij Kim terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele coaching en individuele psychologische begeleiding.
Querinda (°1994) maakt deel uit van ons kind-en jongerenteam. Na het behalen van een Bachelor Ergotherapie met specifieke interesse in leerzorg (PXL) wilde ze zich verder ontwikkelen binnen dit domein. De Master in de schoolpsychologie (KU Leuven)werd een logische keuze. Met ervaring in diverse klinische alsook schoolse settings is ze zeer breed inzetbaar binnen de leer- en ontwikkelingszorg. Ze werkte ondermeer in centrum voor ambulante revalidatie te Hasselt, Psychiatrisch centrum te Munsterbilzen, Woonzorgcentrum 'Residentie Prinsenpark' alsook ondersteuning aan kinderen en volwassenen met mentale beperking. Daarnaast dompelde ze zich nog meer onder in schoolse milieus zoals psycho-pedagogisch consulent bij CLB GO! en Studentenbegeleiding aan UHasselt.
Querinda is bijzonder geïnteresseerd in het begeleiden van kinderen, van kleuter tot adolescent, die door leer- of ontwikkelingsproblemen moeite hebben op school. Dit kan gaan van problemen die zich voordoen tijdens het knutselen (knippen, plakken), het tekenen, het spelen tot zich aankleden, hygiëne en zelfzorg. Ook hoort hiertoe het hele domein van executieve functies zoals werkhouding, werktempo, ruimtelijke oriëntatie (puzzels, spiegelingen,..), organisatie en planning, geheugen en aandacht en concentratie. Daarnaast gaat ze graag aan de slag rond communicatieve en assertieve vaardigheden; leerproblemen (taal, rekenen, spelling, studiebegeleiding) en leerprocessen alsook ondersteuning bij kinderen/jongeren met autisme en kinderen/jongeren met hoogbegaafdheid.
Je kan bij Querinda terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele schoolpsychologische/ergotherapeutische begeleidingen voor kinderen en jongeren. Ze is er van overtuigd dat elk kind op een creatieve en leuke manier zijn eigen ontwikkeling kan vormgeven. Vertrekkende vanuit het kind en de context, zoekt ze samen naar een gepaste aanpak.
Charlien vervoegt ons kinderteam als spelcounselor. Ze behaalde het diploma Bachelor in de Orthopedagogie en verdiepte zich nadien via een tweejarig postgraduaat tot cliëntgericht spelcouselor (Thomas More). Charlien deed eerst professionele ervaring op met volwassenen met een verstandelijke beperking om nadien te voelen dat ze haar hart toch verloren heeft aan het werken met kinderen. Ze werkte reeds als monitor voor Sporta vzw (2011-2017). Tegelijk deed ze ervaring op in Revalidatiecentrum Pulderbos waar ze instond voor begeleiding van kinderen en jongeren met autisme, epilepsie, verstandelijke beperking, etc. Dit werkdomein werd aangevuld met bedrevenheid in MPI Oosterlo, waar ze naast de auti-werking ook kinderen en jongeren met gedragsproblemen begeleidde. Ze was nadien werkzaam als spelcounselor binnen vzw Radar te Ternat waarbij ze kinderen met psychosociale problemen begeleidde via spel. Naast De Chartreuse voert Charlien professionele activiteiten uit binnen CKG De Schommel waar ze zich vooral richt op de begeleiding van kinderen van 0-12 jaar met een verontrustende opvoedingssituatie, waarbij hechtingsproblematieken en gedragsproblemen vaak aanwezig zijn. Ook het begeleiden van ouders en het ondersteunen bij opvoeding/verzorging van het kind behoren tot haar takenpakket.
]
Sara sluit aan bij ons team als kind- en jongerenbegeleider en psychodiagnosticus. Na een opleiding tot Bachelor in de verpleegkunde (UCLL) en werkervaring bij het Wit-Gele kruis, zette ze de stap naar een opleiding in de pedagogische wetenschappen / educatieve studies met als afstudeerrichting Master in de orthopedagogiek (KU Leuven). Na haar eindejaarsstage kon Sara aansluitend starten als externe ondersteuner in het buitengewoon onderwijs type 4 (Windekind) waar ze momenteel nog steeds halftijds werkzaam is.
Als externe ondersteuner van kinderen met complexe problematieken, gaat Sara dagelijks op zoek naar aanpassingen en begeleiding om het dagelijks leven en schoolse functioneren te bevorderen. Ze heeft een bijzondere interesse in het werken met kleuters, kinderen en jongeren die door ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, Autisme, ... worden belemmerd in het denken, praten, bewegen, lezen, schrijven, sociale omgang of aandacht. Wat voor de ene als vanzelf gaat, verloopt voor de andere heel stroef.
Ze gaat graag per uniek kind/jongere bekijken wat het kind met zijn/haar context nodig heeft. Sara behaalde een bijkomend certificaat in het werken met kinderen en jongeren rond executieve functies (redeneren, plannen, organiseren, geheugentraining, leren concentreren) en zet deze kennis en ervaring ook graag in binnen haar werking in De Chartreuse.Tijdens haar masterproef stond ze in voor brede psychodiagnostiek naar leer- en ontwikkelingstoornissen. Dit heeft haar geprikkeld om hierin verder te specialiseren via een tweejarig postgraduaat in de psychodiagnostiek voor kinderen en jongeren om op die manier te kunnen vertrekken van een degelijke basis voor begeleiding.
Kinderen, jongeren en hun ouders die door leer- of ontwikkelingsproblemen moeite hebben op school of thuis kunnen bij Sara terecht voor psycho-educatie, begeleiding en psychodiagnostiek. Ze werkt tevens rond alle domeinen van de executieve functies waaronder ook emotieregulatie.
Beschikbaar na afspraak
Dagen | Vanaf | Tot |
Woensdag | 8u | 16u |
Donderdag | 16u | 22u |
Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Valerie (°1999) vult het kinder-en jongerenteam aan met haar expertise in het jongerenwerk. Binnen haar opleiding tot kinder- en jongerenpsycholoog verdiepte ze zich in psychopathologie en psychiatrie met een afsluitende stage binnen het psychiatrisch ziekenhuis Karus binnen afdeling 'De Kaap' waarbinnen ze te maken kreeg met een grote diversiteit aan moeilijkheden waarmee de jongeren kampten. In haar vrije tijd zet ze zich in als monitor bij kampjes en speelpleinwerking. Aansluitend op haar werking binnen De Chartreuse, vervolledigt Valerie nog een Master Educatieve Studies omdat ze jongeren wil inspireren en motiveren om zich te ontwikkelen en voor hun passie te gaan.
In dialoog met de jongere en zijn/haar context gaat ze op zoek naar het unieke verhaal waarbinnen aandacht is voor de sterktes en noden die er al zijn. De zoektocht naar nieuwe perspectieven en interessante wendingen in het verhaal vormt een belangrijk onderdeel van de begeleiding.
Bij Valerie kan je terecht voor individuele begeleiding en ouderbegeleiding.
Beschikbaar na afspraak
Dagen | Vanaf | Tot |
Woensdag | 12u | 18u |
Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Maud (°1996) studeerde Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en deed haar eindstage ook bij de Chartreuse. Ze behaalde in 2018 een bachelor logopedie. Tijdens haar werkzaamheden als logopediste (in ziekenhuizen en groepspraktijken) ervaarde ze dat de grootste invloed op de levenskwaliteit van mensen meestal psychologisch van aard is. Vanuit de insteek om zoveel mogelijk bij te dragen aan deze levenskwaliteit, startte ze met de Master Psychologie en vervolledigt ze haar masterthesis binnen het thema 'perceptie van emoties in gezichten'. Tijdens de coronaperiode werkte ze mee aan een project van de VUB om waar mogelijk studenten telefonisch steun te bieden in deze zware tijden.
Maud haar focus ligt op volwassenen en jongeren en dit voor uiteenlopende thema’s (angst, trauma, relaties en seksualiteit, zelfbeeld, emoties, eetproblemen, echtscheiding, sociale problemen, depressie, burn-out… ) en verschillende begeleidingsvormen (individuele- , gezins- of koppelbegeleiding, groepstraining, psycho-educatie en diagnostiek). Maud is een eerlijk en betrouwbaar persoon die graag samen reflecteert met iedereen die moeilijkheden ervaart en hieraan wil werken. Hierbij heeft ze oog voor verleden, heden en toekomst alsook voor gedachten, gevoelens, gedrag en de integratie hiervan. Afhankelijk van de vraag van de cliënt zal ze een keuze maken uit aspecten van verschillende therapie-stromingen (zoals systeemtherapie en gedragstherapie) dewelke ze onderbouwd toepast vanuit haar bijkomende opleiding in de integratieve therapie.
Beschikbaar na afspraak
Dagen | Vanaf-tot |
Dinsdag | 13u-19u |
Woensdag | 13u-18u |
Vrijdag | 8u-12u |
Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ymke (°1998) is laatstejaars masterstudente Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en liep haar eindstage bij De Chartreuse '21-'22, momenteel is ze nog op zaterdagen werkzaam in de praktijk. Ze behaalde haar diploma tot bachelor in de psychologie in 2020 aan de Universiteit Maastricht (UM).
Voor Ymke is mentaal welzijn zeer belangrijk. Ze werkte tijdens de coronaperiode mee aan het project “VUB geeft om jou” om het psychische welzijn van studenten in kaart te brengen en waar mogelijk studenten telefonisch te ondersteunen in deze zware tijden. Daarnaast engageerde ze zich tijdens haar bachelorjaren binnen het Well-being team, waarbij ze zich in teamverband inzette om het welzijn van de studenten te verbeteren. Ze draagt een steentje bij aan de maatschappij als vrijwilliger. Zo heeft ze in het verleden gewerkt met kansarme jongeren en staat ze nu klaar voor (zwangere) tienermoeders.
Ymke vindt het belangrijk om met therapie op maat te werken, waarbij de krachten én het tempo van de cliënt centraal staan. Je kunt bij Ymke terecht voor uiteenlopende thema’s (moeilijkheden rond angst en stemming, relatie en seksualiteit, zelfvertrouwen, hoogsensitiviteit, eetproblemen, ADHD, autisme, persoonlijkheidsproblematiek…) en verschillende begeleidingsvormen (psycho-educatie, individuele- , gezins- of koppelbegeleiding, groepstraining en psychodiagnostiek).
Begeleiding kan zowel in het Nederlands en Engels doorgaan.
Beschikbaar na afspraak
Dagen | Vanaf-tot |
Zaterdag | 8u-12u en 13u-14u |
Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
copyright © 2014 De Chartreuse bvba.
Leuvensebaan 185A - 3220 Holsbeek - België
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
All rights reserved.