Sportgeneeskunde

 

Wil jij graag weten hoe je medisch verantwoord kan sporten

Stuurt jouw federatie je voor een sportmedische keuring?

Heb je vragen over blessurepreventie vanwege een medische voorgeschiedenis?

Of heb je last van een sportletsel

Dan ben je bij onze sportarts aan het juiste adres! 

 

Een sportieve levensstijl aannemen? Een recreatieve- competitieve of eliteatleet? De basis van een gezonde sportieve levensstijl is het luisteren naar je lichaam. Je lichaam is immers de motor die je in beweging zet. Het is niet altijd duidelijk wat je wel kan en mag verwachten van jouw lichaam. 

 

Iedereen is welkom voor:

 
1) Preventief onderzoek / sportmedische keuring

Als (toekomstig) sporter kun je je lichamelijke geschiktheid voor jouw sport laten onderzoeken, zodat je inzicht hebt in de manieren om jouw sport veilig en met een minimaal risico op sportblessures uit te oefenen. Sportfederaties en/of organisatoren van sportmanifestaties leggen dit onderzoek meestal op aan hun sporters. Het preventief onderzoek kan bestaan uit een basis sportmedische keuring (incl. ECG in rust indien >14jaar) of een meer uitgebreide sportmedische keuring met ECG-registratie tijdens een fietsproef.

Onze sportarts kan als geaccrediteerd sportkeuringsarts de nodige attesten afgeleveren. 

 

2)  Advies

De arts bespreekt samen met jou je mogelijkheden op basis van je medische voorgeschiedenis en onderzoek.  Hij geeft aansluitend advies over hoe jij medisch verantwoord kunt sporten en sportletsels kunt voorkomen (primaire preventie).

 

3) Behandeling

Een sportblessure uitsluiten, dat lukt niet altijd. Soms is het brute pech (je valt, je botst ergens tegen), soms is het vanwege een overbelasting en soms komt het als reactie op een andere blessure. De sportsarts gaat samen met jou op zoek naar wat er precies aan de hand is en stemt zijn behandeling af op het specifieke letsel. Het kan gaan om acute en chronische sportletsels. Bovendien is er een focus op secundaire preventie om verder blessureleed tegen te gaan.

 

Onze troeven:

Ons centrum is multidisciplinair ingericht, er is mogelijkheid tot overleg met deskundige trainers, kinesitherapeuten, psychologen en een diëtist. Zo kan er optimaal gezondheids- en prestatiegericht gewerkt worden.

 

 

 

 

Go to top